Sâmbătă,
02.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

Evaluare Națională 2022: Un elev de la Iorga a fost eliminat din prima probă a simulării

Evaluare Națională 2022: Un elev de la Iorga a fost eliminat din prima probă a simulării

Un elev a fost eliminat de la prima probă a simulării examenului de Evaluare Națională. Astăzi a fost susținut examenul de simulare la Limba și literatura română de peste 3.200 de elevi, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Urmează examenele la matematică și Limba și literatura maternă.

Astăzi, 4 aprilie, între orele 9.00 și 11.00, în unitățile de învățământ cu clase gimnaziale din județul Sibiu a fost susținută simularea probei de Limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022 pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Din cei 3.600 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.261 elevi (90,58%) și 339 elevi (9,42%) au absentat. Din elevii prezenți, unul a fost eliminat la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu din cauza faptului că, în timpul simulării probei, telefonul ce-l avea asupra lui a sunat, deși elevul a semnat procesul verbal prin care a luat la cunoștință de faptul că telefonul trebuie depus la zona de depozitare a bagajelor.

Nu au existat probleme în privința organizării simulării la această probă, toate unitățile de învățământ cu clase gimnaziale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp. Nu au fost raportate situații de elevi cu probleme de sănătate în timpul desfășurării probei.

Următoarele etape ale simulării examenului de Evaluare Națională 2022 pentru absolvenții clasei a VIII-a se vor desfășura în zilele de 05.04.2022 (matematică) și 06.04.2022 (limba și literatura maternă).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus