Ministerul Apărării Naționale a lansat licitația pentru întocmirea primelor documente necesare ridicării la Sibiu a unei noi unități militare: una de sprijin pentru Comandamentul NATO și care urmează a fi amenajată lângă Aeroportul internațional Sibiu.
Licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate al noii unități militare a fost lansată prin intermediul Centrului de Studii și Proiectare Construcții Militare. Această nouă unitate militară va fi amenajată pe o parte din terenul ocupat de vechea unitate militară de elicoptere, din vecinătatea aeroportului sibian. Regimentul 46 sprijin al Comandamentului Corpului Mulținational de Sud în cazarma 793 Sibiu va fi găzduit în noile facilități care vor avea acces direct din șoseaua Alba Iulia.
Aproape 63.000 de mp de teren sunt disponibili acolo, în economia suprafețelor fiind inclus și terenul (de 8.000 de mp) cu clădirile aferente care în urmă cu aproximativ 20 de ani au fost transmise în administrarea Agenției județene pentru ocuparea forței de muncă (folosite o vreme pentru așa-numite incubatoare de afaceri).
Schița viitoarei unități militare de la Sibiu. Sursa: documentația de licitație elaborată de MApN
Citește și În afara Comandamentului NATO, în Sibiu se înființează și o unitate militară de suport NATO
Cea mai mare clădire va avea 10.602 mp
Potrivit documentației, planurile Ministerului Apărării Naționale sunt de a mai păstra un singur pavilion, care să fie consolidat și extins la 60 de mp. În rest, toate clădirile, platformele betonate, drumurile, aleile, trotuarele interioare urmează să fie demolate. În locul lor sunt propuse a fi ridicate alte aproape 60 de clădiri, cu suprafețe desfășurate cuprinse între cinci mp (gheretele posturilor de pază) și peste 10.000 de mp (pavilionul administrativ multifuncțional). Acesta din urmă urmează a avea demisol, parter și trei etaje, majoritatea restului clădirilor urmând a avea un singur nivel.
Lista clădirilor cerute prin studiul de fezabilitate include atât spații verzi și facilități sportive, cât și remize, șoproane, depozite, clădiri de ”cazarmare” și ateliere. Multe clădiri cu suprafețe relativ mari, cuprinse între 400 și 2.000 de mp. În total, suprafața construită desfășurată va depăși 24.000 de mp.
5 aprilie 2022 este data limită de depunere a ofertelor de către companiile interesate pentru realizarea studiului de fezabilitate și obținerea avizelor și autorizațiilor necesare. Bugetul alocat acestui contract este de 132.000 de lei, la care se adaugă TVA, iar termenul de finalizare a documentațiilor solicitate este de 30 de zile de la semnarea contractului.
Citește și Război în Ucraina. Ce rol are comandamentul NATO de la Sibiu?
Sursa foto principală: Google Earth
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 8940
Ultimele comentarii
Acum 49 minute
Unu din marginime
Acum 1 oră
@Ramnstein
Acum 1 oră
Pruteanu
Acum 1 oră
Ion
Acum 1 oră
@Bartelo