Luni,
24.03.2025
Partial Noros
Acum
21°C

Peste 50 de noi clădiri va avea noua unitate militară de sprijin pentru Comandamentul NATO din Sibiu

Peste 50 de noi clădiri va avea noua unitate militară de sprijin pentru Comandamentul NATO din Sibiu

Ministerul Apărării Naționale a lansat licitația pentru întocmirea primelor documente necesare ridicării la Sibiu a unei noi unități militare: una de sprijin pentru Comandamentul NATO și care urmează a fi amenajată lângă Aeroportul internațional Sibiu.

Licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate al noii unități militare a fost lansată prin intermediul Centrului de Studii și Proiectare Construcții Militare. Această nouă unitate militară va fi amenajată pe o parte din terenul ocupat de vechea unitate militară de elicoptere, din vecinătatea aeroportului sibian. Regimentul 46 sprijin al Comandamentului Corpului Mulținational de Sud în cazarma 793 Sibiu va fi găzduit în noile facilități care vor avea acces direct din șoseaua Alba Iulia.

Aproape 63.000 de mp de teren sunt disponibili acolo, în economia suprafețelor fiind inclus și terenul (de 8.000 de mp) cu clădirile aferente care în urmă cu aproximativ 20 de ani au fost transmise în administrarea Agenției județene pentru ocuparea forței de muncă (folosite o vreme pentru așa-numite incubatoare de afaceri).

Schița viitoarei unități militare de la Sibiu. Sursa: documentația de licitație elaborată de MApN

Citește și În afara Comandamentului NATO, în Sibiu se înființează și o unitate militară de suport NATO

Cea mai mare clădire va avea 10.602 mp

Potrivit documentației, planurile Ministerului Apărării Naționale sunt de a mai păstra un singur pavilion, care să fie consolidat și extins la 60 de mp. În rest, toate clădirile, platformele betonate, drumurile, aleile, trotuarele interioare urmează să fie demolate. În locul lor sunt propuse a fi ridicate alte aproape 60 de clădiri, cu suprafețe desfășurate cuprinse între cinci mp (gheretele posturilor de pază) și peste 10.000 de mp (pavilionul administrativ multifuncțional). Acesta din urmă urmează a avea demisol, parter și trei etaje, majoritatea restului clădirilor urmând a avea un singur nivel.

Lista clădirilor cerute prin studiul de fezabilitate include atât spații verzi și facilități sportive, cât și remize, șoproane, depozite, clădiri de ”cazarmare” și ateliere. Multe clădiri cu suprafețe relativ mari, cuprinse între 400 și 2.000 de mp. În total, suprafața construită desfășurată va depăși 24.000 de mp.

5 aprilie 2022 este data limită de depunere a ofertelor de către companiile interesate pentru realizarea studiului de fezabilitate și obținerea avizelor și autorizațiilor necesare. Bugetul alocat acestui contract este de 132.000 de lei, la care se adaugă TVA, iar termenul de finalizare a documentațiilor solicitate este de 30 de zile de la semnarea contractului.

Citește și Război în Ucraina. Ce rol are comandamentul NATO de la Sibiu?

Sursa foto principală: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Claus

Acum 2 ani

Vremurile se schimba,odata cu tehnologia noua si moderna,cred ca si strategiile ar trebui analizate mai bine,de exemplu,de ce aceste baze nu au intaietate a se construi cat mai in afara oraselor cat si mai la est spre dusmanul lumii? De ce nu sunt amplasate pe partea estica a muntilor orientali? Le aduci intr-o comunitate ingramadita si pui in pericol siguranta lor?De pe muntii Rodnei,vezi Moscova.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ValKer

Acum 2 ani

Pentru ca daca le scoti in afara oraselor, arhitectii viitoarelor crime de razboi, adica NATO.... nu ar mai avea cum sa arate cadavre de civili morti, ca sa stranga suportul lumii, in caz de conflict. Deci, populatia, in mod cinic si criminal este folosita drept scut uman.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 2 ani

Pt ca partea estica o lasam rusilor :)) glumesc, trebuie sa treaca de ucraineni.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 2 ani

Ce se intampla acum este un atentat la securitatea Sibiului si a unei mari zone din jurul acestuia. Sibiul este atat de concentrat incat ar disparea in urma unor bombardamente ca cele din Ukraina. Si multi ar dori sa dispara un centru atat de reprezentativ pentru cultura romaneasca. Astfel de constructii (chiar si Comandamentul NATO ar trebui sa fie mutat din buricul Sibiului) sa fie amplasate la multe zeci de km. de orasele si zonele dens populate. Dar ma tem ca nu avem pe cineva care sa ne reprezinte cu verticalitate, ci doar niste executanti (orbi) ai ordinelor venite de aiurea... La o adica, prezenta acestor institutii NATO in Sibiu nu vor reprezenta o umbrela de securitate, dimpotriva.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

dacă cade drobul ăla de sare ...
Raspunde

Slava

Acum 2 ani

Exemplu perfect de gandire pro-rusa si pro invazie. Sunt greu de articulat gandiri justificative cand e vorba de criminali dar cumva in lumea propagandei va faceti loc voi. Ce amentintari voalate cu disparitia orasului, ce minte seaca si ingusta trebuie sa ai. in fata atrocitatilor din Ucraina , reactia corecta e de revolta nu de a te ascunde cat mai bine ca nu cumva sa iti faca si tie ce le-au facut lor. Minte lasa si de vare mi-ar fi rusine. Feriti-va de agentii astia. (ar fi mai bine sa te semnezi cu Z in loc de S)
Raspunde

John doe

Acum 2 ani

"un centru atat de reprezentativ pentru cultura romaneasca"??? Noroc cu sasii si ungurii din Transilvania, ca daca era de "cultura romaneasca", inca aveau toti wc in fundul curtii si stateau la poarta spargand seminte si ascultand manele. Vezi exemple de "cultura romaneasca" la sud de Carpati ;)
Raspunde

Alzara1918

Acum 2 ani

Lasa mai hAURISTULE,ca nu in tine zace apararea tarii!!!
Raspunde

Adina

Acum 2 ani

@ John doe Toti istorici pe aici, numai unul si unul, astia care nu stiu nimic despre cultura romanilor si au impresia ca nici nu a existat si daca ar fi existat, oricum nu ar fi contat. Mai deschideti si voi o carte de istorie (una adevarata, nu propaganda gen Lucian Boia).
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Tocmai, ca-i mai aparat asa. Lasa ca stie nato ce face, nu te mai agita atat, vine vara.
Raspunde

De ce jignesti?

Acum 2 ani

Se numeste analiza cost beneficiu, managementul riscului, managementul infrastructuri critice si bun simt, ptr cei mai putin pasionati de stiinte si care au ramas cu lectura la nivel de Creanga
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Unitatile militare ocupa aprox 50 % din suprafata Sibiului . Probabil fiecare centimentru va fi folosit la maximum si vor construi fara sa respecte PUZ ul stabilit de Primarie . Noroc cu aeroportul ca mai tempereaza inaltimea cladirilor . Iar daca vor folosi aceleasi culori care s-au folosit la AFT , orasul va "sclichii" pe google satellite :-) . Consider ca trebuia facut un referendum in privinta infiintarii acestui centru NATO in Sibiu ! Probabil vom reactiona abia cand vom realiza ce presupune un centru militar de o asemenea anvergura , sau cand vom realiza ce efect au antenele necesare unui centru NATO important , asupra sanatatii noastre . Despre ce va fi in cazul unui conflict armat - nu vreau sa imi imaginez ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus