Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Rusia impune restricţii de acordare a vizelor pentru cetăţenii statelor „neprietenoase”

Rusia impune restricţii de acordare a vizelor pentru cetăţenii statelor „neprietenoase”

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret ce restrânge acordarea de vize pentru cetăţenii statelor ''neprietenoase'' faţă de Rusia, incluzând aici statele Uniunii Europene, care au impus Moscovei sancţiuni după agresiunea acesteia asupra Ucrainei, relatează agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres

Conform decretului, deja intrat în vigoare, este suspendat regimul simplificat de acordare a vizelor pentru Rusia, convenit cu Uniunea Europeană în mai 2006.

Concret, decretul semnat de Putin afectează delegaţiile oficiale şi ziariştii, întrucât va fi restrânsă emiterea de vize multiple valabile un an pentru delegaţiile oficiale şi ziarişti, precum şi vizele multiple valabile cinci ani pentru membrii guvernelor naţionale şi regionale, parlamentelor şi tribunalelor.

Prin acelaşi decret se dispune Ministerului de Externe rus şi altor organisme să decidă asupra unor restricţii personale de intrare în Rusia pentru ''cetăţenii străini şi persoanele apatride care comit acţiuni neprietenoase împotriva Rusiei, cetăţenilor săi sau entităţilor sale legale''.

Guvernul rus a adoptat pe 8 martie o listă cu ţări ''neprietenoase'', în urma sancţiunilor impuse Rusiei după invazia acesteia împotriva Ucrainei. Pe listă se regăsesc SUA, Canada, ţările UE, Marea Britanie şi alte ţări europene nemembre ale UE şi din Asia de Sud şi Sud-Est care s-au raliat sancţiunilor. 

Sursă: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Claus

Acum 6 luni

Zic sa se grabeasca astia de iubesc aur...sosocarii,pana nu pune stapanul putinistanului gard de bete de floarea soarelui,la granita...primitivilor valea la moscova.
Raspunde

Gofre

Acum 6 luni

Puteti rade cat vreti dat..... Europa e foarte saraca in resurse, deci efectiv saraca. Veti vedea asta, in urmatorii ani, cand rusii isi vor da resursele, Chinei si Indiei si altor tari. Atunci sa va mai ganditi putin la mutre si fite.... cand stati la coada sa cumparati o picatura de motorina, la suprapret.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus