Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentului României în această seară, după discursurile lui Cîțu și Ciolacu

Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentului României în această seară, după discursurile lui Cîțu și Ciolacu

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea un discurs în Parlamentul României, au decis, luni, Birourile permanente reunite.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a precizat că şedinţa de plen va începe la ora 19,00, menţionând că la început vor vorbi şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

"Voi vorbi eu primul, apoi Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Domnul premier este invitat. Încă nu avem o confirmare dacă vine. Are şi domnia sa o intervenţie scurtă şi apoi s-ar putea, în funcţie de timp, să fie schimbată ordinea intervenţiilor. Fiecare are 3 minute şi apoi domnul Zelenski are 15-20 minute (...). Ora la care începe discursul preşedintelui Ucrainei depinde dacă va participa sau nu premierul", a afirmat Cîţu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă este invitat şi pe şeful statului, Florin Cîţu a spus: "Am discutat cu preşedintele Klaus Iohannis".

Potrivit memorandumului adresat Birourilor permanente de Florin Cîţu, preşedintele Zelenski se va adresa Parlamentului prin intermediul videoconferinţei şi se va asigura traducerea simultană din limba ucraineană.

Birourile permanente au primit şi o scrisoare din partea Ambasadei Ucrainei în România, prin care este confirmată disponibilitatea pentru videoconferinţa de la ora 19,00. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus