Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Două luni mai târziu: polițistul local care a lovit un cerșetor, cercetat penal pentru ”purtare abuzivă”

Două luni mai târziu: polițistul local care a lovit un cerșetor, cercetat penal pentru ”purtare abuzivă”

Polițiștii sibieni arată că au deschis un dosar penal ca urmare a imaginilor în care apare un polițist local lovind puternic un om al străzii.

Este vorba de incidentul filmat pe 16 ianuarie în centrul Sibiului: un polițist local traversează strada, cerând mașinilor care se apropie să reducă viteza. Se îndreaptă către un om al străzii căruia îi reproșează ceva, după care îl trântește la pământ lovind-ul puternic în zona gâtului. 

”În referire la acest incident, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 296 Cod penal”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului.

În cazul în care implică violențe, purtarea abuzivă este sancționată prin Codul penal cu închisoare până la opt luni sau cu amendă.

Sancționat administrativ

Reprezentanții Primăriei Sibiu, în subordinea căreia funcționează Poliția locală, arătau în ianuarie că vor demara o anchetă internă. Potrivit informațiilor Turnul Sfatului, polițistul local a fost sancționat administrativ prin diminuarea cu 10% a salariului pe o perioadă de trei luni.

”Din primele verificări rezultă că cetățeanul în cauză (cel lovit – n.r.) a fost amendat în acea zi pentru cerșetorie cu o amendă în valoare de 1.000 de lei, motiv pentru care a devenit recalcitrant, conform declarațiilor agentului de poliție. De altfel, cetățeanul în cauză a fost amendat în 2021 de 11 ori pentru apelare la mila publică, fiind cunoscut anterior și ca o persoana violentă ce a mai fost implicată în scandaluri în care a utilizat arme albe”, era contextul în care reprezentanții Primăriei Sibiu puneau gestul polițistului local.

Martorii incidentului declarau pentru Turnul Sfatului că omul străzii a fost agresat pe motiv că nu purta mască de protecție (obligatorie și în spațiile deschise în acea perioadă). 

Citește și VIDEO Polițist local din Sibiu bate un om al străzii pentru că nu purta mască. În centrul orașului

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Administratia locala de rahat

Acum 1 an

cu alte cuvinte, militia locala si fodor sunt de intru totul acord cu purtarea brutei in uniforma si implicit incurajeaza astfel de comportament. Doar i-au micsorat salariul cu 10% pentru 3 luni, in rest e un angajat model si sigur o sa primeasca si prima de Paste. psd=pnl=fdgr, aceeasi ciuma parazitara
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus