Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Surse: Astrid Fodor ar dori ca FDGR să meargă cu viceprimarul Bokor la locale. Porr: ”Nu s-a discutat. Noi suntem buni doar în campania electorală”

Surse: Astrid Fodor ar dori ca FDGR să meargă cu viceprimarul Bokor la locale. Porr: ”Nu s-a discutat. Noi suntem buni doar în campania electorală”

Actualizare, ora 14.08

Primarul Astrid Fodor susține că nu și-a exprimat niciodată intenția de a sprijini un anumit candidat pentru alegerile din 2024, iar decizia finală o va lua conducerea FDGR.

”Eu nu-mi aduc aminte să-mi fi exprimat măcar o singură dată susținerea pentru cineva, pentru această funcție. Este o decizie care aparține exclusiv Forumului, organelor sale de conducere, deci nu știu de unde și până unde sursa dumneavoastră a putut să facă această afirmație. Am vrut să o clarific și mi-aș dori ca sursele dumneavoastră să-și asume ceea ce spun. Este o afirmație eronată, nu că nu aș aprecia-o pe doamna Bokor, dar îl apreciez și pe domnul Tischer, este o persoană competentă, dar Forumul are suficienți de mulți oameni și va lua decizia la momentul oportun”, a spus Fodor.

Articolul inițial:

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, retrasă din orice funcție de conducere din FDGR, și-ar dori ca organizația să o susțină la alegerile locale de peste doi ani pe actualul viceprimar, Corina Bokor, susțin surse din politica locală. Informația nu este confirmată de președintele FDGR, Paul Porr, însă nici infirmată.

”Poate că doamna Fodor dorește ca doamna Bokor să-i succeadă la primărie, dar nu a discutat cu nimeni de la Forum, dar oricum este logic ce ziceți. Doamna Fodor pleacă peste doi ani și probabil că-și dorește să fie înlocuită de doamna Bokor, însă această informație nu o pot nici infirma, nici confirma. Singurul lucru pe care îl pot confirma este că această propunere nu are avizul Forumului”, a declarat Porr pentru Turnul Sfatului.

Tischer candidat pentru funcția de primar al Sibiului?

Varianta agreată de Forum, susțin sursele noastre, este ca Gabriel Tischer să fie desemnat drept candidat la alegerile din 2024.

”Ar trebui să-l întrebați pe dânsul dacă și-ar dori pentru că e cam devreme acum, cu doi ani înainte. Ca o opinie personală, și subliniez acest lucru, dacă ar fi să alegem, Forumul l-ar alege pe Gabi Tischer. Dar repet, Forumul nu a hotărât nimic, până când nu vorbim cu Tischer, nu putem face aprecieri. Pentru doamna Fodor Forumul e doar un balast, ea ia hotărâri, ea le face pe toate, noi aflăm din ziar, mă rog, nu e prima dată. Noi suntem buni doar în campania electorală pentru că e greu să candidezi ca independent. Dar, din nou, repet, asta e părerea mea personală”, a mai spus dr. Paul Porr.

Gabriel Tischer se abține și el de la prea multe comentarii. ”FDGR va avea, cu certitudine, un candidat pentru funcția de primar al municipiului Sibiu. Acesta va fi desemnat în urma consultărilor interne și a consultării partenerilor FDGR”, a spus el. Întrebat dacă îl tentează o eventuală candidatură, Tischer a spus doar „opțiunea mea va fi publică la momentul potrivit”.

Legat de varianta susținerii de către Astrid Fodor a candidaturii Corinei Bokor, din nou, Tischer, a spus scurt: ”Sincer, nu știu ca doamna Fodor să-și fi exprimat susținerea pentru cineva”.

Gabriel Tischer a fost ales recent președinte al organizației municipale Sibiu a FDGR, el ocupând anterior poziția de lider al organizației județene.
Această mutare este probabil că a fost văzută ca o anticipare a ideii de candidatură a lui Tischer pentru alegerile locale, vizând funcția de primar al Municipiului Sibiu.

Noul lider FDGR de la organizația municipală a pierdut la localele din 2020 alegerile pentru șefia Consiliului Județean Sibiu, în fața Danielei Cîmpean.

Rezultate, alegerile locale din 2020

Astrid Fodor (FDGR) - 20.425 de voturi (43,05%)

Adrian Bibu (PNL) 14.773 de voturi (31,13%)

Raul Andrei Apostoiu (USR PLUS) 4.862 de voturi (10,24%)

Cătălin Dorian Nicolae Stanciu (PSD) 3.769 de voturi (7,94%)

Horațiu Lucian Marin (ALDE) 768 de voturi (1,61%)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2690

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Un sibian

Acum 5 luni

FDRG ar trebui sa dispara din peisajul politic local...fac numai TAMPENII!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 5 luni

și să punem roșii și haurii tăi în loc? n-ai să vezi
Raspunde

Der Kaiser

Acum 5 luni

În ultimii ani, primăria Sibiu a devenit o primărie comunală, cu mentalitate, viziune și implicare demne de cea mai josnică localitate din Bărăgan. Candidatura nulității numite Bokor ar echivala cu părăstasul acestei formațiuni. Tischer este un personaj dubios, care nu a performat în nici o funcție publică. Ar fi încă o piatră de moară de gâtul FDGR. Ok, fraților, nu mai aveți pe nimeni la nivel local, importați un membru din BV, CJ, HD, BN, TM, AR. Dacă nici acolo nu găsiți, e momentul să plecați pentru că în ultimii ani, ați nenorocit Sibiul cu prostiile, bâlbele, bătaia de joc, aroganța și lipsa de profesionalism! Plecați toți! Regretabil e că și PNL are niște furunculi posibili candidați, USR e o chiloțăreală continuă, iar PSD, oricât de bun ar fi candidatul, nu va ieși. Așa că, sibienii suntem captivii propriilor noastre aroganțe, autosuficiențe, preferințe ”de dreapta” și mai ales, săsești. Apropo, singurii sași-sași cu seriozitate, spirit de gospodar și harnici, sunt la cimitir! Din păcate.
Raspunde

Canaris

Acum 5 luni

Ba ,voi traiti din amintiri......Sunt foarte curios cat o sa mai tina alegerea primarului pe baza lucrului bun facut de Herr.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelutu Hampu

Acum 5 luni

Sibienii care suntem din neamul cel sfant romanesc trebuie sa votam cu romani, nu cu straini care au cotropit orasul si au furat avutiile strabunilor nostri! Gata cu aceasta formatiune declarata de lege ilegala! Sa votam romani din neamul cel romanesc! Unghia de la degetul mic a doamnei senator Sosoaca sau a parintelui Catalin Dumitrean valoreaza mai mult decat strainii astia fara credinta!
Raspunde

Bambolero

Acum 5 luni

și cam care ar fi avuțiile făcute de senatoarea purcică la Sibiu și furate de străini? să știm și noi ce-am pierdut. putinist neghiob
Raspunde

Un sibian

Acum 5 luni

fdgr-ul a avut doua mandate ale sasoaicei pensionate si incompatibile fodor sa dovedeasca ca sunt oameni gospodari. Si-au batut joc de sibieni continuu din anul 2015 pana in prezent. Au dovedit ca nu se deosebesc cu nimic de ciuma rosie sau ciuma galbena. Doar se considera mai simandicosi (fiind mai aroganti de fapt) si au imagine mai buna - fiind sasi ..., in rest au parazitat administratia locala si au subminat dezvoltarea orasului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 5 luni

și propui ciuma haurie?
Raspunde

Marcel

Acum 5 luni

Astrid du-te la Germania ! ***

Raspunde

Florin

Acum 5 luni

PNL - de fapt fostul PDL- PD- FSN , adica firul de la Campean si Turcan la Nicolae Nan Dumnezeu sa il ierte, isi doreste toata puterea la Sibiu, nu o va avea. A avut viceprimarul Pop, acum vicele Dumbrava, nu au facut si nu fac nimic.
Raspunde

Fodor_acasa

Acum 5 luni

Fodor a ingropat FDGR-ul.
Raspunde

VP

Acum 5 luni

Cand ai o varsta inaintata nu e normal sa mai fi lasat sa candidezi. Cum poate o femeie batrana sa mai conduca un oras? Tine chiar de bunul simt daca legea e permisiva...
Raspunde

Tov.Escu

Acum 5 luni

Ceasca era mai batrin......
Raspunde

Un ungur

Acum 5 luni

Nu contează ce ești dacă poți conduce un oraș spre binele cetățenilor. Fodor a compromis administrația orașului, a sporit ura împotriva sașilor, a dus orașul cu mulți ani înapoi și minte permanent cu aroganță. A obținut al doilea mandat cu voturi puține, pentru ca la alegerile locale sibienii au stat scârbiți acasă. Cred ca cetățenii merita un astfel de primar incapabil și răuvoitor. Dacă vor schimbare, o pot face, în loc să comenteze inutil.
Raspunde

Rob

Acum 5 luni

Hai că îți las un exercițiu de imaginație, pe viitor să nu mai comentezi de cine merge la vot și cine nu. Alegerile prezidențiale: dintre Klaus și Viorica pe cine ai vota? Ai votat cu Klaus, îți meriți soarta că el e președinte, nu ai votat, îți meriți soarta că puteai vota altceva. Trebuia să votezi cu Viorica și era bine? Ipocritule.
Raspunde

Culae

Acum 5 luni

Din pacate chiar si daca forumul ar nominaliza o matura sa candideze, ea va fi in continuare votată de românimea din oras. Problema este ca mulți tineri care se aseaza in oras cred ca este in bon ton sa voteze sasalimea. Cu forumul chiar ca avem o problema din 2014/2015. Sunt mai bine de 7ani de cand aceasta formațiune nu mai performează deloc.sunt pur si simplu depășiți
Raspunde

Vivi Drăgan

Acum 5 luni

Trebuie neaparat scăpat de reprezentanții forumului!Atat doamna Bokor cat si dl. Tischler nu sunt soluții viabile pentru funcția de primar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus