Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Sibiul termină campania de vaccinare pe locul 4 în România

Sibiul termină campania de vaccinare pe locul 4 în România

Campania de vaccinare coordonată la nivel național se aproprie de final. Sibiul se află pe locul 4 în România cu o rată de vaccinare de 55,16%, după București, Cluj și Constanța, peste rata națională de vaccinare. În acest context, medicul Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății a transmis un mesaj de mulțumire întregii comunități sibiene pentru efortul de a facilita condițiile de vaccinare și pentru dorința de a pune capăt pandemiei de COVID-19 prin imunizare. Sibienii care doresc se vor putea vaccina în continuare, în cabinetele medicilor de familie.

Comitetului de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV) își încheie acțiunile urmând a fi desființat. În acest context, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu, transmite un mesaj de mulțumite tuturor comunităților din orașele în care rata de vaccinare depășește media națională. Sibiul se numără printre aceste orașe, fiind pe locul patru cu o rată de vaccinare de 55,16%, după București (67,23%), Cluj (59,80%) și Constanța (58,18%). De asemenea, acesta menționează faptul că cei care doresc se vor putea vaccina în continuare, în cabinetele medicilor de familie.

„Suntem în momentul în care comitetul care coordona vaccinarea împotriva virusului SARS CoV-2 în România își încheie activitatea. Oamenii se vor putea vaccina în continuare la medicii de familie, iar în acest moment ne dorim să scoatem în evidență colectivele, oamenii, echipele și comunitățile locale care au avut rezultate remarcabile, care s-au mobilizat. Aici nu vorbim numai de autorități, ci vorbim despre oameni, despre întreaga comunitate. Sibiul are rezultate frumoase la nivel național cu o acoperire vaccinală de 55,16%, peste media națională”, spune secretarul de stat.

Andrei Baciu

Dr. Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății 

Medicul precizează că în Sibiu au fost multe inițiative care au ajutat oamenii să aibă acces mult mai ușor la vaccinare. Printre aceste inițiative enumeră Mediaș Bike Marathon, Festivalul Maghiarilor, târgurile locale și maratoanele special organizate pentru vaccinare. Potrivit secreterului de stat peste 35.000 de oameni s-au vaccinat cu ajutorul medicilor de familie, iar aproape 10.000 de vaccinări au fost efectuate la domiciliul persoanei. Din acest punct de vedere Sibiul se află pe locul 3 la nivel național. Totodată, Sibiul se află pe locul doi în România din punct de vedere al implicării operatorilor economici. 8.182 de persoane s-au vaccinat în centrele de vaccinare organizate de marile companii sau în cadrul unor evenimente care au facilitat vaccinarea angajaților. Sibiul excelează și la numărul persoanelor vaccinate în mediul rural. Peste 8.000 de oameni au primit vaccinul împotriva virusului SARS CoV-2 prin intermediul campaniilor organizate la sat.

„Toate acestea s-au putut realiza datorită unei dorințe a comunității locale de a opri cât mai repede pandemia. Noi, cei care am avut un rol de coordonare la nivel național, vrem să transmitem tuturor un mesaj de mulțumire. Doresc să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați și care au făcut eforturi semnificative. Iată că sibienii au ajuns pe un loc fruntaș la nivel național grație tuturor acestor eforturi făcute de întreaga comunitatea locală”, încheie Dr. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 7 luni

Si pe locul 6 ca procent din populatie care a avut covid, dupa Bucuresti, Ilfov, Cluj , Timis si Brasov.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus