Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Răzvan Pop, noul director, anunță schimbarea la față a Bibliotecii Astra: Investiții noi și mult mai multe evenimente, inclusiv concerte

Răzvan Pop, noul director, anunță schimbarea la față a Bibliotecii Astra: Investiții noi și mult mai multe evenimente, inclusiv concerte

Fost viceprimar al Sibiului și director al Direcției pentru Cultură Sibiu, dar și secretar de stat la București, Răzvan Pop este de la 1 aprilie noul director al Bibliotecii Județene Astra Sibiu. În ciuda funcțiilor enumerate mai sus el spune că noul lui job nu are nimic de-a face cu politica, ci totul se bazează pe un plan de management căruia vrea să i se dedice în totalitate.

Asta înseamnă că în următorii ani Biblioteca Județeană Astra va avea o nouă față, va beneficia de investiții, va găzdui concerte și evenimente și va fi mult mai deschisă către tineri.

”Activitatea primordială a unei biblioteci se adresează în primul și în primul rând tinerilor. Pornind de la copiii de grădiniță, e momentul acela când încep și ei să învețe să citească, acela este momentul în care trebuie să-i atragem spre bibliotecă. Evident și toată școala după aceea, până în liceu. Trebuie permanent să-i atragem în a veni a citi. Ulterior avem cercetătorii. Nu este o masă mare a lor în Sibiu, dar este importantă. Simțim eforturile lor. Pe de altă parte, Biblioteca Județeană Astra din Sibiu este foarte avantajată pentru că avem două clădiri mari, interesante ca aranjare interioară, ceea ce ne permite a atrage lumea și din alte puncte de vedere. Adică, poți să vizitezi biblioteca, în corpul A avem sala absolut superbă cu însemnătate istorică, să nu uităm că Asociațiunea se întâlnea și în această sală. După care avem un muzeu, pe care îl vom dezvolta, și ai vechea bibliotecă cu vechile volume, poți să intri să le vezi și așa mai departe. Deci avem și aspectul acesta legat de activitatea muzeală a unei biblioteci”, spune Răzvan Pop.

Cât privește celălalt corp al Bibliotecii Astra, noul director spune că vor exista schimbări majore.

”În clădirea aceea vom face evenimente. Evident că avem nevoie de sălile de lectură, care vor rămâne, dar restul spațiilor vor fi deschise și terasa va intra într-un proces de reabilitare încă din acest an”, a spus Răzvan Pop.

Mai multe detalii despre noua față a bibliotecii Astra aflați mai jos:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Birtu

Acum 1 an

Pina acum nu erau bani nici de salarii apoi curios dupa ce au plantat marioneta lor acolo au aparut si banii si inca multi !!
Raspunde

UK

Acum 1 an

Am înțeles că anul trecut nu s-a cumpărat nici măcar o carte... Poate se gândește și că biblioteca e despre cărți
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

Ati invatat dle Pop ca activitatea unei bibliotecii se adreseaza "in primul ;i in primul rand" tinerilor? V-a luat mult timp sa invatati asa ceva? La biblioteca exista o sectie speciala pt. copii si tineret, doar veti interzice pensionarilor sa intre in biblioteca. N-a adus-o partidul dvs. de acasa! Ca sa gazduiti evenimente, acestea trebuie sa existe! In primul si in primul rand cumparati carti, pe urma mai vedeti cui se adreseaza "activitatea primordiala a unei biblioteci" si ce evenimente organizati!
Raspunde

M

Acum 1 an

Presa locala, cu ceva timp in urma , aducea la cunostiinta noastra problemele interne ale bibliotecii Astra. In noul plan de management parca nu mai exista, deci s-au rezolvat ? Asteptam din partea jurnalistilor sa reia subiectul.
Raspunde

Da, da ...

Acum 1 an

asteptati degeaba. pseudojurnalistii de la TS sunt total aserviti celui care-i plateste. si in cazul asta, ciolanul a fost bine condimentat. dupa ce marele jurnalist de investigatie TS a periat si lins noul manager ajuns intr-o maniera infractionala in postul de sef, acum un alt jurnalist de marca continua politica limbista. Evident, comentariul acesta nu are sanse de publicare, pentru ca este corect, onest, adevarat. si pentru ca TS este atat de independent de realitate si adevar, dar foarte dependent de banii politicii, administratiei locale si ... lista poate continua.
Raspunde

Cititor

Acum 1 an

Dacă e vorba de concerte, poate îl invitați și pe Adrian Minune. Sau pe Adi de la Vâlcea !
Raspunde

@cititor

Acum 1 an

Bineinteles! Dintr-un lacas de cultura dedicat in primul si in primul rand tinerilor, nu puteau lipsi manelistii! Poate il invita si pe Fuego...
Raspunde

DB

Acum 1 an

"bibliotecile trebuie reinventate" spune descălecătoru' care va rectitori instituţia şi va regândi/răzgândi însuşi conceptul de lectură. Asta e mai tare decât semaforul de pe rampa pentru persoanele cu dizabilităţi!
Raspunde

Popa

Acum 1 an

Intai sa vedem cartile, apoi concerte... Apropo, puteti organiza concert de camera sau recitalul vreunui solist, in niciun caz concerte-mamut care sa aduca bani bibliotecii... Idei crete iesite pe sub caciula...
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Concertele e pe primul loc la noi,trebuia doar persoana potrivita la conducere! Uite cum se sifoneaza banii de ani de zile la Sibiu, concerte si festivaluri si ceva targuri !
Raspunde

Bubu

Acum 1 an

"Noul job nu are nimic de-a face cu politica", început fulminant în spiritul minciunii. Dacă generația lui Pop înțelege sa mintă în halul ăsta, nici cultura nici lectura nu-mi mai trebuie. Iar copiii ce sa mai învețe și de la cine? De ce pana acum cateva luni nu erau bani de salarii și acum se anunță investiții? Va bateți joc cumva de nervii angajaților BJ? Oamenii aceștia sunt carnea de tun a peneleului? Mâine veți anunța că nu puteți plăti facturi, apoi că organizati concerte, apoi ca e criză economică și că mai puneți un etaj la corpul nou? Bunul simț în cultură nu mai există la Sibiu, capitala inculturii.
Raspunde

Birt

Acum 1 an

Marioneta, desigur... Bla, bla, bla Bani sunt Cărți nu Evenimente duium Salarii uneori Fațadă de partid Și de stat Fuego de-aci!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus