Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
14°C

Motocicliștii și polițiștii sibieni au deschis sezonul cu un eveniment de conștientizare a importanței respectului în trafic

Motocicliștii și polițiștii sibieni au deschis sezonul cu un eveniment  de conștientizare a importanței respectului în trafic

Polițiștii sibieni au răspuns invitației făcute de cluburile de motocicliști din județul Sibiu pentru a participa la un eveniment de conștientizare a șoferilor asupra prezenței în trafic a motocicliștilor, dar și de conștientizare a motocicliștilor asupra regulilor pe care trebuie să le respecte în trafic pentru a rămâne în siguranță. Evenimentul a fost unul menit să deschidă sezonul drumurilor cu motocicleta. 

Sâmbătă, 16 aprilie, cluburile de motocicliști în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu au dat starul sezonului cu un eveniment de prevenție. Acesta a avut loc în parcarea de la teatru și s-au adus la cunoștință riscurile la care se supun participanții la trafic dacă nu respectă regulile. Astfel, aceștia reamintesc celor care se află la volanul autoturismelor să meargă cu o viteză rezonabilă, să nu se apropie prea repede de mașină pentru a putea fi observat în oglindă, să se facă vizibil purtând echipament de protecţie reflectorizant şi să aprindă farul.

De asemenea, motocicliștii trebuie să depășească regulamentar, adică pe partea stângă, să nu ambaleze inutil atunci când staționează la semafor și să păstreze o distanță sigură față de mașini având grijă să nu ruleze în unghiul „mort”.

De cealaltă parte, șoferii trebuie să se asigure temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda și să nu întoarcă pe linia continuă. Să păstreze banda în viraje și să se asigure înainte de a deschide portiera – lucru valabil chiar şi pentru ceilalți ocupanți ai autoturismului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

X

Acum 2 luni

Dar de constientizare asupra motoarelor turate in mod special noaptea, dar si ziua se poate face ceva?

Raspunde

Nope

Acum 2 luni

Nu, inclusiv polițaii și odraslele au dinalea!

Raspunde

Pintilie

Acum 2 luni

Nivelul de educatie la cei mai multi motociclisti e jos, mult mai jos decat vor ei sa para... de aici decurc acele comportamente ciudate din trafic.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 luni

din păcate majoritatea șoferilor veniți pe-aici, chiar dacă reușesc să-și înscrie beamweurile de 20 de ani pe Sibiu, au carnete cumpărate. și tu ești unul, după ce debitezi.
Raspunde

Eddy Merckx

Acum 2 luni

Egal cu zero. De treizeci de ani se fac astfel de acțiuni și rezultatul e catastrofal. Trebuie luate măsuri serioase, dar nu are cine.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus