Vineri,
27.01.2023
Ninsoare
Acum
-0°C

Lacurile de la Ocna Sibiului s-ar putea deschide de la 1 mai. „Totul depinde de vreme”

Lacurile de la Ocna Sibiului s-ar putea deschide de la 1 mai. „Totul depinde de vreme”

Lacurile naturale de la Ocna Sibiului s-ar putea deschide de la 1 mai, în funcție de condițiile meteo. În aceste momente au loc lucrări pentru a pregăti deschiderea, iar dacă vremea va fi  frumoasă, sibienii și turiștii se vor putea bucura de prima bălăceală pe acest an la Ocna Sibiului.

Ionuț Costea, administratorul Complexului Lacurilor Naturale de la Ocna Sibiului, spune că pregătirile de deschidere au început deja din luna martie, iar totul depinde acum de condițiile meteo.

„Întotdeauna sunt lucrări de făcut. Ne-am ocupat mai întâi de lacurile din zona de jos, de la poarta numărul unu. Cum sarea iese la suprafață, lemnul și metalul se erodează și atunci este nevoie ca aceste lucrări să aibă loc anual. Totodată, dacă vremea ne ajută, noi ne dorim foarte mult să deschidem de la 1 mai. Dacă nu ne ajută temperaturile, atunci vom amâna pentru ultima săptămână din luna mai. Totul depinde de vreme”, a spus Ionuț Costea pentru Turnul Sfatului.

Cât plătim la început de sezon

Dacă lacurile se vor deschide la 1 mai, până în 27 mai vom avea parte de mai multe reduceri. Între orele 7 și 18, un adult va plăti 15 lei pentru a vizita lacurile. Accesul pentru copii este gratuit, iar parcarea este, de asemenea, gratuită. Între orele 18-20, intrarea este gratuită pentru toată lumea.

Din 28 mai până în 10 iunie, între orele 7-18, un adult va plăti 20 de lei, copiii cu vârsta mai mare de 10 ani vor plăti 10 lei,  copiii sub 10 ani au acces gratuit, iar parcarea costă 10 lei. Între orele 18-20, un bilet pentru adult va costa 10 lei, parcarea rămâne 10 lei, iar copiii vor avea acces gratuit indiferent de vârsta pe care o au.

„La tarife nu am umblat. Sunt asemănătoare cu cele din anii trecuți”, concluzionează Ionuț Costea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus