Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

VIDEO-”După ani și ani”, Adrian Ordean devine cetățean de onoare al Sibiului

VIDEO-”După ani și ani”, Adrian Ordean devine cetățean de onoare al Sibiului

Compozitorul și interpretul de muzică pop-rock Adrian Ordean, celebru în România mai ales pentru contribuția adusă în trupele ”Roșu și Negru”, ”Riff” și ”Compact”, va deveni cetățean de onoare al Sibiului.

Acordarea titlului onorific se va afla pe masa consilierilor locali care se reunesc în ședința din data de 28 aprilie. Inițiativa acordării acestui titlu de Cetățean de onoare al Sibiuliu aparține grupului de consilieri locali ai PNL.

Adrian Ordean s-a născut în 10martie 1955 la Sibiu, fiind absolvent al Liceului de muzică.

”După ce a absolvit Liceul de Muzică din Sibiu, domnul Ordean debutează ca basist, în grupul Vocal Jazz Quartet, condus de Nicolae Ionescu, care s-a afirmat pe scenele marilor festivaluri de profil din ţară şi în străinătate”, se arată raportul de specialitate privind acordarea titlului de cetățean de onoare.

Important de precizat că Adrian Ordean a făcut parte, de-a lungul cariereri, din următoarele trupe pentru care a compus şi muzica: Stereo, GRUP 74, Riff, Roşu si Negru, Compact, Schimbul 3, Sens Unic. De asemenea, a înfiinţat următoarele trupe, pentru care a compus şi muzica: Asia, Amadeus, Bliss, Ordean, Pact by Leo Iorga& Adi Ordean, Schimbul 3.

Nu în ultimul rând, în anul 2017 a publicat cartea autobiografică "După ani şi ani", lansată la Sibiu, în care descrie Sibiul natal ca oraşul său de suflet.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus