Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
13°C

40 de tone de deșeuri adunate dintr-o zonă verde din Cisnădie. Localnic: „Aici s-a inaugurat noua groapă de gunoi”

40 de tone de deșeuri adunate dintr-o zonă verde din Cisnădie. Localnic: „Aici s-a inaugurat noua groapă de gunoi”

40 de tone de gunoi au adunat responsabilii de salubritate din Cisnădie, de pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați din Cisnădie, mai exact zona valea Râului și intrarea în fosta livadă cu meri, de pe strada Lungă. Pentru spațiul care ar trebui să fie verde din acea parte a orașului, un localnic a făcut mai multe solicitări către Primărie și către Garda de Mediu, însă fără vreo acțiune clară. Până acum.

C.N. a trimis mai multe mail-uri către autoritățile competente, în speranța că cineva o să facă un pas și o să dispună adunarea tuturor gunoaielor de pe strada Lungă. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, spune cisnădianul. Însă el a continuat să trimită sesizări. Una dintre ele, pe care o redăm mai jos, a fost trimisă în a doua parte a lunii martie.

„În calitate de cetățean al orașului Cisnădie, vă semnalez o nouă problemă, asupra căreia v-am mai atras atenția în trecut și am primit... răspunsuri goale fără a fi urmate de vreo acțiune. Vă rog să-mi comunicați dacăîn capătul străzii denumită Lungă, vis-a-vis de lac, la începutul fostei livezi de meri, Primăria Cisnădie a inaugurat o nouă groapă de gunoi a orașului. Pentru că așa rezultă din imaginile luate azi de la fața locului. Dacă așa stau lucrurile, atunci noi, ca și cetățeni economi, vom face o solicitare prin care să fim scutiți de costurile către SOMA și vom merge și noi, ca și angajații Primăriei, să ne aruncam gunoaiele acolo, în zonă.

Domnilor, terminați cu bătaia asta de joc la adresa cetățenilor, igienizați zona, nu mai călcați în picioare mediul înconjurător. Prin zona respectivă se joacă unii copii, sunt cetățeni care aleargă sau care pur și simplu doresc să ia o gură de aer curat din natură.

Vă solicit, celor de la Garda de Mediu să veniți în inspecție și să vedeți dacă vă place în ce hal a ajuns valea Râului Cisnădie și zona de la intrarea în fosta livadă cu meri (recipienți din plastic, anvelope uzate, conducte de beton sparte, moloz, tot felul de gunoaie). Dacă nu vă place, aplicați sancțiunile corespunzătoare. Aici nu mai putem vorbi de cetățeni iresponsabili, pentru că plăcile de asfalt și plăcuțele de plastic indicatoare aruncate în zonă, nu prea par a fi aparținut unor persoane fizice, ci sunt mai degrabă în gestiunea administrației locale”, scrie bărbatul, indignat.

Solicitarea sa are în vedere și primăria, către care transmite de asemenea un mesaj – „uitați-vă dacă vă place cum arată zona”. „Pe cei din Consiliul Local Cisnădie, care știți cum arăta zona când erau acolo grădinile unor cisnădieni, vă rog să analizați dacă priveliștea de acum e mai bună și acțiunile intreprinse de Primărie mai prietenoase cu mediul”, spune acesta.

gunoi cisnădie strada lungă

Acțiune întinsă pe o săptămână

Garda de Mediu a răspuns într-un final unei sesizări a bărbatului, transmisă în 5 aprilie, anunțând faptul că au cerut primăriei să curețe zona. „Urmare a acestei sesizări, comisari din cadrul GNM-CJ Sibiu, împreună cu reprezentantul Primăriei Oraș Cisnădie, dl. Lunca Mircea – șef Poliția Locală Cisnădie, au efectuat o acțiune de control în zona indicată în petiție, ocazie cu care au fost verificate aspectele sesizate”, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu în răspunsul pe care l-a primit C.N., arătând că deșeurile găsite afectau o suprafață de 300 metri pătrați și că primăria și-a asumat că va curăța totul.

„S-a constatat existența unor deșeuri depozitate în locuri nepermise, cu precădere deșeuri provenite din excavări, deșeuri provenite din toaletarea arborilor și arbuștilor, precum și deșeuri din construcții amestecate cu deșeuri din materiale plastice, deșeuri textile, cauciucuri etc., care afectau o suprafață de aproximativ 300mp. Reprezentanții primăriei și-au asumat faptul că o să procedeze la igienizarea zonei și împreună cu reprezentanții Poliției Locale vor acționa în vederea prevenirii de noi depozitări de acest fel.”

zonă curățată cisnădie strada lungă

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat Primăriei informații în legătură cu problema semnalată de cisnădian și de dispoziția Gărzii de Mediu. Pentru ca întreaga zonă semnalată de localnic să fie igienizată în totalitate, a fost nevoie de o săptămână în care s-a intervenit constant, iar acțiunea s-a încheiat zilele acestea.

„Astăzi au revenit cei de la Garda de Mediu și au constatat că măsurile dispuse au fost îndeplinite, respectiv igienizare deșeuri și materiale nedegradabile. Au fost adunate 40 de tone de deșeuri”, a declarat Daniel Mihăilescu, din partea primăriei.

Acesta a transmis că administrația locală își propune să mai organizeze și alte acțiuni de ecologizare în toată Cisnădia.

gunoi cisnădie strada lungă

gunoi cisnădie strada lungăgunoi cisnădie strada lungăgunoi cisnădie strada lungă

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Adina

Acum 1 lună

Măi oameni buni, există atâtea subiecte mai importante, cum ar fi faptul ca Iohannis semnează azi ca România să poată intra in război și voi scrieți despre gunoaie. Sau faptul că s-a dat drumul la inrolare voluntară deși spuneau acum câteva săptămâni ca nu e cazul. Nu găsim pe site-ul vostru nimic actual despre România, poziția ei intr-un eventual război, numai articole despre Ucraina și Zelenski. Atât.
Raspunde

Nelu

Acum 1 lună

Groapa asta de gunoi a fost groapa personală a “păduchilor”,nu a ecologizat nimeni nimic doar au nivelat terenul.
Raspunde

Justin

Acum 1 lună

Stiti de ce arunca oamenii gumoiul acolo ?pt ca nesimtiti astia de la soma practica cele mai mari preturi din lume nu din europa .se inchina cei care s,au intors din tarile civilizate si au auzit cat costa la noi mai ales in cisnadie taxa de salubrizare .e incredibil sa platesti atat cand de fapt ar trebui sa fie gratis pentru ca ei castiga enorm din reciclare .am auzit ca au reclamat unii pe undeva dar se stie ca au sprijin puternic de sus (Probabil firma e a cuiva sus pus )
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus