Miercuri,
09.10.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Încă un urs lovit de mașină în județul Sibiu. Al doilea caz într-o lună

Încă un urs lovit de mașină în județul Sibiu. Al doilea caz într-o lună

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță că un urs a fost lovit de mașină în cursul nopții, pe DN 1 Sibiu-Brașov.

Actualizare Ursul lovit de o maşină pe DN1, lângă Arpaşu de Jos, va fi tranchilizat, examinat de medicii veterinari şi o comisie va decide dacă mai poate fi salvat sau nu, a precizat, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu, Şerban Ţichindelean. 

Citește și Ursul lovit de o mașină pe DN1 va fi tranchilizat și examinat de medicii veterinari

Știre inițială. Evenimentul s-a petrecut în localitatea Arpașu, iar traficul în zonă nu este afectat.

”În această dimineață, în jurul orei 07:00, prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că pe DN 1, pe acostament, în zona localității Arpașu de Jos, este un urs rănit. La fața locului s-au deplasat politiști, jandarmi, reprezentanți ai fondului forestier și ai administrației locale. Există posibilitatea ca ursul să fi fost lovit de un autovehicul, însa la locul găsirii animalului nu a fost identificat niciun auto care să fi fost implicat în producerea evenimentului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Sibiu.

Cazul nu este unicat, la jumătatea lunii aprilie un alt urs fiind omorât de mașină, tot în zonă.

Evenimentele au loc în condițiile în care recent Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a emis o derogare care prevede împușcarea a opt urși în județul Sibiu.

Ordinul nr. 723 din 4 aprilie 2022 face referire la ”aprobarea nivelului de intervenţie şi de prevenţie în cazul speciei urs brun (Ursus arctos), în interesul sănătăţii şi securităţii populaţiei şi în scopul prevenirii unor daune importante”.

Conform ordinului, în județul Sibiu pot fi recoltați opt urși, dintre care doi chiar în Porumbacu de Jos, unde a avut loc accidentul de azi-noapte.

Redăm mai jos lista completă a localităților din județul Sibiu unde vor putea fi împușcați urși anul acesta, în anumite condiții prevăzute de lege:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Emil

Acum 2 ani

Foarte greu de evitat. E o sageata imprevizibila cand e surprins de zgomot,
Raspunde

Astronauta

Acum 2 ani

ROMANIA = GRADINA ZOOLOGICA A EUROPEI. Nu construim autostrazi fiindca deranjam aricii, bursucii, ursii, gandacii, etc. Sunt tot felul de ciudati ONG-isti care se ocupa cu exact aceste lucruri, adica primesc granturi europene ca sa aiba grija de cateva animale, mai precis sa incurce lucrurile
Raspunde

Anonim

Acum 2 ani

Nu intelegi nimic dintr-un ecosistem, dar perpetuezi textele penibile ale vanatorilor, cu gradina zoologica, ursul mai important decat omul, ong-istii platiti din vest, sa ia vestul ursii daca le plac atat de mult samd. Inca suntem la stadiul de gradinita cu astfel de argumente.
Raspunde

Anonim

Acum 2 ani

Si la Arpasu de Jos si la Porumbacu de Jos sunt culoare de trecere pentru animale salbatice. Ursii se misca intre munte si zona colinara, si nu numai, dar aleg anumite zone. Ursul a fost lovit, iar autorul accidentului nici macar nu a raportat asta, cum sa educam haiducii soselelor?
Raspunde

Ursul brun

Acum 2 ani

lista "recoltarilor" trebuie actualizata, daca scadem numarul ursilor lichidati in trafic ! @ Astronauta - cobori putin cu capul din nori. Mai trebuia sa zici ca din cauza faunei nu o ducem noi bine in tara asta. Si daca tot esti pe sus vezi la scara larga ca omul aduce cele mai mari daune micii astei planete si nu niste amarate de animale a caror habitat se restrange zi dupa zi.
Raspunde

Mandriadeafiroman

Acum 2 ani

Sper ca atunci cand ai scris ca Romania=Gradina zoologica a europei te-ai referit la specia umana, nu la animale. Putina logica ne invata ca este nevoie de biodiversitate, pentru binele uman. Vrei sa ai oxigen si aer de calitate, nu taia padurile, nu polua raurile si spatiul verde, nu construi blocuri la distante microscopice unele de altele, nu ucide viata salbatica. In momentul in care accidentezi un animal si nu anunti autoritatile e o nepasare crasa. Oricand se putea intampla o nenorocire, adica o alta masina sa izbeasca din plin cadavrul si sa iasa in decor. Dar atat timp cat noi am scapat basma curata, ce ne mai pasa de ceilalti participanti la trafic. Nu este asta salbaticie curata? Ce ma uimeste e ca din bani publici, politia, jandarmeria, autoritatile locale au stat cateva ceasuri in jurul unui hoit, in loc sa cheme un veterinar ca sa se ocupe de el. Nu ma mira, acelasi lucru se intampla si cu oamenii, in spitalele din Romania. Poate ca daca ursuletul scotea un cec gras din blana, imediat autoritatile si-ar fi facut treaba. Pana la urma salvezi viata unui suflet. De aici incepe educatia. Asa ca iti dau dreptate, Romania este gradina zoologica a Europei, dar imi e teama ca nu animalele ii ofera acest titlu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus