Joi,
29.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

Crucea Roșie Română a lansat aplicația prin care refugiații ucraineni sunt ajutați cu bani. „Vor primi 110 euro pe lună”

Crucea Roșie Română a lansat aplicația prin care refugiații ucraineni sunt ajutați cu bani. „Vor primi 110 euro pe lună”

Crucea Roșie Română vine în sprijinul cetățenilor ucraineni cu o aplicație specială prin care toți cei care au fugit din calea războiului din Ucraina primesc 110 euro. Programul este finanțat de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și constă în acordare unei alocații financiare de urgență pentru persoanele care au părăsit Ucraina din cauza conflictului armat.

Crucea Roșie Română a sprijinit în prima săptămână de implementare a programului de asistență financiară 7 300 de persoane.  

Crucea Roșie Română continuă să acționeze pentru a acorda ajutor esențial persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Pe lângă sprjinul cu alimente de bază,  articole de primă necesitate, produse de igienă, servicii medicale și de asistență psihologică, precum și diseminarea de informații prin call center, începem să oferim și asistență financiară pentru a ajuta oamenii care au pierdut atât de mult. Crucea Roșie Română este mândră să folosească un sistem inovator de accesare a acestor fonduri printr-o aplicație digitală pentru telefoane care permite înregistrarea solicitanților, indiferent unde se află în România", a declarat într-un comunicat de presă  Ioan Silviu Lefter, Directorul general al Crucii Roșii Române.

În România există trei puncte fixe de sprijin pentru ucraineni pentru acest program. Dacă întâmpină dificultăți pot merge să ceară ajutor la filiala de la București, la cea de la Iași și la cea de la Sibiu.

„Pe lângă ajutorul pe care îl oferim la centrul de la Zacaria, avem două proiecte, unul în colaborare cu platforma Magnet Cv, acolo unde ucrainenii pot găsi locuri de muncă. Al doilea mare proiect pe care îl lansăm aceste zile este un program al Federației Internaționale de Crucea Roșie prin care federația oferă un sprijin financiar tuturor persoanelor din Ucraina care se află în Europa. La noi în România e vorba despre o aplicație pe care și-o vor descărca pe telefon, primesc un cod și vor primi pe lună 110 euro, timp de cel puțin trei luni. Aplicația funcționează și se numește Financial Assistance Program for Ukraine”, a declarat Raluca Morar, directorul Crucii Roșii Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Persoanele care fug de conflictul din Ucraina și care locuiesc în România, pot afla mai multe informații despre programul financiar și despre cum se pot înregistra, vizitând paginile de internet ukrainefinancialassistance.ifrc.org  sau crucearosie.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus