O familie de clujeni a reușit, după zece ani trăiți în Sibiu, să își deschidă aici afacerea visurilor – un magazin în care arta se îmbină cu lemnul de calitate superioară și cu antichități. Casa ramelor și-a început activitatea în vara anului trecut, pe o stradă din centrul vechi al Sibiului.
Familia Beksi nu este străină de site-ul nostru. Amalia, fiica celor doi clujeni a căror poveste o spunem astăzi, are de asemenea o mică afacere personală – decorează cu lut căni din ceramică – despre care puteți să citiți AICI.
Magazinul Casa ramelor a fost deschis în luna iunie a anului trecut, pe strada Faurului, chiar în apropiere de intersecția cu strada Ocnei. Aici sunt scoase la vânzare antichități și picturi realizate de domnul Beksi, iar cei care doresc pot să își înrămeze goblenuri sau diferite tablouri, aceasta fiind, de fapt, partea care este cea mai căutată.
„Este o afacere de familie. Inițial noi am deschis pentru rame. Soțul meu pictează de o viață, e pictor profesionist. Aveam în plan asta de foarte mult timp, dar nu găseam spațiul ideal. E o zonă bună, începe să circule lumea pe aici. Am înțeles că foarte multe magazin au dat faliment în această zonă, însă noi nu ne pierdem speranța. În plină pandemie, am avut curajul să deschidem”, povestește Amalia Elena Beksi.
„Noi facem rame pentru oglinzi, goblenuri, tablouri, iar pe lângă picturile soțului meu și ce mai avem aici, am hotărât să facem și o consignație, de ce nu, cu antichități, cu obiecte vechi, nu orice fel de obiecte.”
O investiție „nu foarte mare”
Banii necesari pentru a pune afacerea pe picioare la Sibiu nu au fost foarte mulți, mărturisește Amalia. Au avut nevoie doar de câteva lucruri, printre care un aparat special pentru înrămat, și bineînțeles de spațiu.
„Nu a fost o investiție mare. Noi am luat și niște aparate speciale, un capsator spre exemplu pentru tăiat, iar tot ceea ce am achiziționat ne-a costat în jur de 3.000 de euro. Ramele le luăm dintr-un depozit din Oradea, sunt aduse din Polonia, este un lemn de foarte bună calitate și nu ne încărcăm pe stoc, ci luăm în funcție de comenzile de peste săptămână. Spațiul așa l-am preluat, așa l-am lăsat”, explică ea.
Cei doi soți s-au ocupat toată viața de artă, astfel că mica lor afacere din centrul vechi al Sibiului le vine mănușă, după 26-27 de ani de când se ocupă de așa ceva. Au mai avut mici afaceri în Cluj, dar nu pe tema artei, astfel că magazinul de la Sibiu este primul de acest gen.
Înrămatul goblenurilor – vedeta magazinului
Vestea că un astfel de magazin există în Sibiu s-a răspândit rapid – prin publicitate online, prin cei care au trecut întâmplător prin zonă și din vorbă în vorbă.
„Cel mai mult aici se vine pentru înrămări, dar și pentru antichități. 50% din clienții noștri vin cu goblenuri la înrămat. Este vorba despre cei în vârstă, desigur, care decid după o viață să își înrămeze goblenurile. Le și spun că e păcat să nu le păstreze așa cum merită, iar ei sunt întotdeauna impresionați de rezultatul final”, arată Amalia.
„Noi suntem încântați, pentru că ei sunt mulțumiți, feedback-ul este bun, ne recomandă și totul merge spre tot mai bine.”
Despre viața în Sibiu, clujenii au numai vorbe de laudă. Amalia Beksi mărturisește că, pentru ea, Sibiul este cel mai frumos oraș din țara noastră.
„Sunt de zece ani aici și încă nu am văzut nici măcar toate străduțele de pe centru. E minunat. E cred că cel mai frumos oraș de la noi din România, zic eu. Eu așa îl simt. E puțin mai aglomerat, față de cum era acum zece ani când am venit aici.”
Casa ramelor poate fi găsită pe strada Faurului nr. 19 sau pe pagina de Facebook cu același nume.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: casa ramelor , amalia elena beksi , afaceri locale sibiu , mică afacere , afacere locală , Strada Faurului , Afaceri Sibiu , micile afaceri din sibiu
Vizualizari: 11456
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Sibiu
Acum 1 oră
@Turnu Sfatului
Acum 1 oră
Un sibian
Acum 1 oră
@Emil
Acum 1 oră
SYLC