Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Trei tineri din Sibiu și-au unit pasiunea pentru muzică și au creat trupa Child Control. „Toți am avut în minte acest vis”

Trei tineri din Sibiu și-au unit pasiunea pentru muzică și au creat trupa Child Control. „Toți am avut în minte acest vis”

Sunt tineri, plini de energie și pasionați de muzică. Radu Scutelnicu, Sebastian Faghi și Andrei Milea sunt trei liceeni din Sibiu care au vrut să facă mai mult cu pasiunea lor pentru muzică. Astfel, la doar 18 ani, cei trei au deja propria lor trupă de rock alternativ, Child Control.

Sebastian este basistul trupei și este elev la „Colegiul Național Octavian Goga”, Radu cântă la chitară și voce și învață la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, iar Andrei cântă la tobe și învață tot la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.

De la prietenie la muzică

Andrei și Sebastian se cunosc din clasa întâi, iar în gimnaziu au fost, de asemenea, colegi de clasă. Cum nimic nu e întâmplător, cei doi l-au cunoscut pe Radu tot prin intermediul muzicii. Își amintesc că erau într-o drumeție și așa a început totul.

„Ne-am întâlnit toți trei într-o drumeție. Eu eram cu Milea pe locurile din spate ale autocarului  și ascultam System of a Down, iar Radu a venit la noi și așa am intrat în vorbă”, povestește Sebastian.

Toți cei trei sunt pasionați de muzică încă de mici. „Toți avem legătură cu muzica încă de mici. La mine, de exemplu, îmi amintesc cum a venit tata și mi-a spus că știe pe cineva care dă lecții de chitară, m-a întrebat dacă vreau și am zis de ce nu, iar apoi mi-am dat seama că îmi place”, povestește Radu.  

Pandemia i-a inspirat

Începutul pandemiei i-a găsit pe toți trei cu mai mult timp liber, și, după cum povestesc tinerii, cu mai multă inspirație. „Ne-am dat dat seama că ne-ar plăcea să facem acest lucru. Mai mult sau mai puțin toți am avut în minte acest vis. Cândva să ne facem trupa noastră”, spune Radu.

Radu și Andrei s-au gândit la început la ideea de a-și forma o trupă, iar apoi și-au dat seama că au nevoie și de un basist. „Băieții mi-au spus înainte să facem trupa: Nu vrei tu să cânți la bas, avem nevoie de basist. Așa am ajuns să cânt și îmi place foarte mult”, își amintește și Sebastian.

Tot în pandemie au realizat și primul lor album „NoiseBleed” pe care l-au lansat în 15 aprilie. Au muncit mult pentru fiecare piesă de pe album și sunt mândri de rezultatul final.

 „A durat destul de mult timp până să fie gata albumul. Inițial am vrut noi să ne ocupăm în totalitate de ce implică lansarea unui album, dar ne-am dat seama că nu suntem îndeajuns de pricepuți, tocmai de asta am apelat la Radu Precup căruia ținem să îi mulțumim pe această cale. Albumul înseamnă gălăgie. Ne-a plăcut acest joc de cuvinte între noise și nose. Îi invităm pe oameni să ne asculte”, spune Radu.

După liceu vor să facă muzică

Băieții spun că îi ajută foarte mult faptul că, pe lângă trupa pe care o au, sunt și prieteni. Le-ar fi mult mai dificil să fie doar colegi de scenă, fără să petreacă timp împreună și în afara ei.

„Ne ajută foarte mult faptul că suntem prieteni. Când mai încercam să pun bazele unor trupe mă întâlneam cu oameni cu care doar cântam strict la instrumente și atunci era mai dificil. Este greu să fi  compatibil cu cineva”, explică Radu.

„Ne înțelegem mult mai ușor și în muzică, ne înțelegem și ne citim unul pe altul, știm deja ce urmează să facem. Cam acesta credem noi că este idealul”, îl completează și Andrei.

După liceu, Radu și Andrei vor să studieze conservatorul în Germania, iar Sebastian vrea să studieze literele la Cluj. Proiectul Child Control va continua pentru că, spun ei, distanța nu îi poate despărți. 

„Nouă ne-ar plăcea să încercăm să trăim din muzică. Ne vedem, vom continua să lucrăm și vom vedea ce ne rezervă viitorul. Suntem convinși că se poate să lucrăm și de la distanță deoarece sunt atât de multe trupe care fac acest lucru și reușesc. Oricum, pe timpul vacanței de vară vom reveni la Sibiu și vom fi împreună”, concluzionează Andrei.

Dacă sunteți curioși să le ascultați muzica pe cei trei tineri îi găsiți pe Spotify, Youtube sau Apple Music. De asemenea, activitatea trupei lor o puteți urmări aici.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cristi

Acum 3 zile

Bravo! Succes!
Raspunde

Number oaen fan

Acum 3 zile

OMG CHILD CONTROL!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus