Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

AFOS organizează cursuri pentru ocupația „Consilier în domeniul adicțiilor”. Se fac înscrieri până în 24 mai

AFOS organizează cursuri pentru ocupația „Consilier în domeniul adicțiilor”. Se fac înscrieri până în 24 mai

Reprezentanții Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS) anunță înscrieri la programul de formare profesională, specializare, ocupația „Consilier în domeniul adicțiilor”. Cursul are loc în perioada 26 mai -10 iunie. Termenul limită pentru depunerea actelor de participare este 24 mai.

Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu, prin Federația Filantropia, organizaţie nonguvernamentală a Patriarhiei Române, furnizor de formare profesională a adulților, autorizată din anul 2012, are plăcerea să vă invite să participați la programul de formare profesională, specializarea „Consilier în domeniul adicțiilor”. Cursul se adresează tuturor persoanelor, licențiate în domeniul socio-medical sau alte domenii, care vor să lucreze sau care sunt deja angajate în Centre de zi, Centre de plasament în regim de urgență și rezidențiale, Așezăminte sociale, Comunități parohiale sau mănăstirești și alte instituții, care au ca beneficiari copii și tineri sau adulți cu diverse adicții. Prin intermediul acestui curs, participanții vor dobândi competențe sau abilități specifice cu privire la competențe informatice, sociale și civice, la menținerea integrității, siguranței beneficiarilor, planificarea activităților, comunicarea cu beneficiarii, participarea la lucrul în echipa multidisciplinară, gestionarea actelor și documentelor beneficiarilor, prevenirea și informarea tinerilor și adulților privind problematica dependenței, consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență, îndrumarea pacientului pentru stabilirea tratamentului și monitorizarea pacientului în timpul tratamentului de dezintoxicare și post-tratament.

Cine este consilierul în domeniul adicțiilor

Consilierul în domeniul adicțiilor este o persoană de referință în relațiile cu copiii sau tinerii din cadrul unei comunități educative, ce înțelege educația ca pe un proces conștient și orientat spre un scop, în baza unui angajament perseverent și optimist. Deține cunoștințe de specialitate în domeniul psihologiei și sociologiei, precum și temeinice cunoștințe de cultură generală. Previne și informează tinerii și adulții privind problematica dependenței, planifică, realizează și evaluează procesul dezvoltării copilului sau tânărului, ajutându-l să devină un adult conștient de sine, responsabil și integrat în societate.

Cursul „Consilier în domeniul adicțiilor” este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări şi se va finaliza cu examen de absolvire. Certificatul de absolvire este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale. Cei care participă la cursuri trebuie să fie licențiați.

Nivelul de studii: Licențiat

Calendarul cursului: 26-28 Mai 2022 (Modul TEORIE) urmat de Modul PRACTICĂ - proiect personal

Nr. ore formare: 76 (Modul teoretic: 26 ore, desfășurate pe durata a 3 zile / Modul practic: 50 ore – pe toată durata modulului de practică cursanții vor beneficia de consultanță din partea formatorilor, în vederea îndrumării realizării proiectului/ portofoliului necesar la examenul de absolvire.

EXAMEN: se va stabili la o dată agreată împreună cu participanții.

Evaluarea cursului:

  • Proba teoretică: test grilă de evaluare a cunoștințelor
  • Proba practică: prezentarea proiectului/portofoliului

Data limită de înscriere: 24 Mai 2022

Locul de desfășurare: cursul se va organiza la Sibiu, str. Dealului, nr. 13

Perioada de desfășurare: 26-27-28 Mai 2022 (Modul teorie)/30 Mai 2022-10 Iunie 2022 (Modul

practica)

Taxa participare curs: 500 lei - poate fi decontată de angajator sau parohie

Documentele necesare înscrierii vor fi transmise scanate, în format pdf pe adresa de e-mail:

[email protected]

* Copie CI

* Copie certificat de naștere

* Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

* Copie dupa diploma de studii a ultimei instituţii de învăţământ absolvite (minim licență)

* Formular de înscriere 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de email [email protected].

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus