Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Vladimir Putin: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO este o problemă doar dacă include şi amplasarea de infrastructuri militare

Vladimir Putin: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO este o problemă doar dacă include şi amplasarea de infrastructuri militare

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că extinderea NATO către Finlanda şi Suedia nu este o problemă pentru Rusia, cu excepţia cazului în care ea va include şi desfăşurarea de trupe străine pe teritoriul acestor ţări, transmit agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

''Rusia nu are probleme cu aceste ţări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o ameninţare'', a spus Putin la summitul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Dar el a atras atenţia în continuare că dacă această extindere a NATO va fi însoţită de amplasarea de ''infrastructuri militare'' pe teritoriul Finlandei şi al Suediei, atunci Rusia va fi nevoită să reacţioneze. ''Desfăşurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor ţări va antrena evident un răspuns'' din partea Rusiei, a indicat Putin.

Liderul de la Kremlin a mai subliniat că Rusia trebuie să fie atentă la ceea ce a descris drept planurile alianţei militare conduse de SUA de a-şi spori influenţa globală.

foto Kremlin.ru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 841

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus