Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sibiul, destinație de vacanță recomandată în Spania, alături de Sicilia, Grecia, Portugalia și Finlanda

Sibiul, destinație de vacanță recomandată în Spania, alături de Sicilia, Grecia, Portugalia și Finlanda

Sibiul, Clujul și Brașovul, alături de alte locuri din Transilvania, sunt în topul destinațiilor turistice din această vară, conform revistei de specialitate Traveler, ediția spaniolă.

”Castelele sale de basm, pajiștile înflorite și o scenă hotelieră dedicată designului trec adesea neobservate printre alte opțiuni, dar reprezintă locul ideal pentru a evada din luna de miere tipică, de exemplu, în căutarea a ceva diferit. Această regiune tradițională agricolă a României continuă să-și păstreze tradițiile cu produse locale și proaspete și este paradisul iubitorilor de mâncare. La Brașov este Pilvax, iar la Sibiu Crama Sibiul Vechi, ambele restaurante care servesc bucătărie tradițională cu porții generoase într-un cadru evocator”, scrie în revistă.

În Brașov e Castelul Bran, iar în Sibiu sunt lacurile sărate de la Ocna, scriu jurnaliștii spanioli. ”Apoi sunt toate legendele din jurul lui Dracula, inspirație pentru poeți și romancieri de secole. Plimbările prin aceste păduri dese unde încă mai sunt urși și lupi sunt perfecte pentru a te scufunda în aceste povești, vizitând siturile istorice Brașov, Cluj-Napoca și Sibiu (fără a uita de băile sărate). Dacă ai chef de aventură, există patru parcuri naționale și un lac vulcanic, singurul de pe întreg continentul, care te va face să te simți de parcă ai fi pe cealaltă parte a lumii”, se mai relatează în articol.

Se recomandă pentru cazare ”Bethlen Estates” din județul Mureș. ”Este un ansamblu de case transformate dintr-un sat transilvănean odinioară abandonat, lângă casa familiei Bethlen. După o renovare spectaculoasă de către Contele Miklos, este încă administrat de aceeași familie și este un loc ideal pentru a vă bucura de luxul rural”, scrie Traveler.

Alte recomandări pentru europenii care nu vor să părăsească totuși continentul în vacanța de vară sunt Grecia, ”o scenă alimentară și culturală fascinantă, cu elemente importante în arhitectură și modă”, Sicilia, acolo unde ”plimbarea cu Vespa în cuplu va fi foarte îndrăgită, fiind o modalitate incredibil de romantică de a vă apropia de cunoașterea străzilor labirintice din Noto și a tradiției ciocolatei din Modica”, Insula Skye din Scoția, ”cu peisajele imense și muntoase care oferă trasee de drumeții spectaculoase”, ori Lisabona, Portugalia, ”un loc la fel de complex și complicat ca și modelele de plăci care îi împodobesc fațadele”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 an

Oare ce mai fac vloggerii aia doi? Păcat c-au plecat, Sibiul e mai gol fara ei... :)
Raspunde

Trotineta

Acum 1 an

Omule, vezi-ți de treabă în timpul programului, sau asta e fișa postului tău? Ia-te de mână cu **** Vivi Drăgan și aruncați-vă în Cibin, vă dau eu bolovan să vi-l atârnați de gât.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 an

Pai stii ce-a zis Dabija nu? Pe mine m-au enervat amețiții aia 2 de vloggeri, comentariul meu era ironic, o aroganta la adresa lor, daca mai citesc cumva ziarele sibiene...In rest, care veniți pe aici sau sunteți născuți aici dar nu va place, cine va tine pe aici? Lumea e mare, drum bun cale batuta.
Raspunde

Trotineta

Acum 1 an

N-am nevoie de explicații, cunosc. Ție îți plac numai vrăbiuțele care mănâncă mălai de la tanti Fodor, e normal, că și tu papi din aceeași mână. Dacă apare unul care să dea pe față mizeriile din acest oraș te înfoi ca un curcan. Fudulia merge mână-n mână cu prostia. Și la sibieni sunt cu ghiotura și una și cealaltă.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 an

Daca citeai mai des ce comentez eu pe aici stiai ca nu suport munca la stat, nu suport pe vreo 70% din angajatii la stat din tara asta si nici pe politicieni. Fodor e doar o bătrânică expirata condusa de niște smecheri, dar aia nu înseamnă xa permitem oricărui amarastean care se muta in orașul asta sa dea cu noroi, numa asa ca e el smecher. In plus trotineta, legat de caracterele noastre, al meu si al tau, dupa cum vezi eu postez cu nick-ul meu, care e unul si atat, spre deosebire de tine care le schimbi dupa interes.
Raspunde

@Sibian

Acum 1 an

Munca la stat e o profesie ca oricare alta. Si inca una destul de trista. Sefi politici sanse putine, frustrari multe si timpul care trece o data cu tineretea, visele si posibilitatile functionarilor si familiilor loragatate de ei. Faptul ca tu scrii atat de mult denota ca nu ai ce stii ce serviciu, ca mai mult somezi la job si ca esti frustrat. Mai lasa-i pe “aia de la stat” ca nu ti-or facut nimic. Tu esti singurul care n-ai facut destul: n-ai invatat mai mult, n-aifost mai ambitios cu cariera si nici n-ai avut curajul sa pleci din Sibiu. Tu cu ce contribui in societate?Conduci civilizat , te porti frumos, Maturi la poarta, nu claxonezi aiurea? Asta se numeste “normalitate” nu e vreun merit. Ai facut vreodata o sesizare pe bune, ai rezolvat vreodata ceva, nu postari de 3 la leu??? Stii cum doarme unul “de la stat”??? Si ala mai sirexolva cate ceva prin natura jobui. Nu ca ar fi vreun merit, e fisa postului. Deci nu contribui cu nimic in societate care sa-ti permita sa -i judeci pe altii! !!!! Si datorita frustratillor si lui Dabija trece viata pe langa tine. Ia o pauza, o oglinda, un psiholog, ca ai comentat destul si destule… vaccin, razboi, Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 an

Totuși nu-ti treci nickul ala real... Postezi si pui tot altele sau @-uri. Asta ziceam si mai devreme, doar o chestie minora si se vede ce caracter ai. Nu, nu imi cunoști munca si deci n-ai cum sa stii cate am realizat eu in mediul privat. As baga mana in foc ca as aduna 1 etaj intreg de la voi din instituție si tot i-as bate grav la realizări. Da, noi privatu va tinem pe voi acolo, cu salarii mult mai mari decat face munca voastră acolo, cu n zile de medicale, cu n zile de vacanta, cu n sporuri vouchere si alte aberatii specifice unor tari mai repede gen rusia decat occidentale. Asa ca macar ziceți mulțumesc in gând. Am cat timp vreau eu pt ca stiu sa mi-l organizez, am învățat asta acum mult timp. Sunt mai sibian decat majoritatea, asa ca da, imi face placere sa fac observații celor care scriu comentarii la comenzi politice sau a unor sefi de pe la tot felu de instituții de stat cu parfum de comunism, sau a altora mutați pe aici și care stiu doar sa înșire relele orașului (ca si vloggerii aia doi), ceea ce e totusi aberant. Toate solicitarile mele la primărie, cu referire la cartierul meu, culmea, dar au fost soluționate decent. Mai au si ei parti bune.. Acolo unde munca la stat e trista, denota ca sunt oameni slabi care nu sunt capabili sa modernizeze lucrurile. Daca intre voi nu ar fi bisericuțe si ati fi uniți si siguri pe valoarea voastră, sefii pusi politic nu ar avea sanse sa ajunga sa faca ce fac. In mediul privat stiu pe fff mulți care si-au scris demisia de bunăvoie, avand atitudine si caracter, pe alții care au schimbat sefi nesimțiți, la stat f greu sa găsesc cativa care sa fi demisionat in semn de protest. Ma rog, sunt prea multe de spus despre stat si șefi cu scoala spre deloc, care ajung sa faca ce fac... Dar daca tot povestim, macar poate ajungi sa iti treci nickul real...eu consider ca așa-i frumos.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 an

Noname, iti mai adaug ceva la comentariul meu de mai devreme, daca tot ai menționat de razboi sau pandemie. Nu sunt medic sau specialist in armata si războaie si am tot mentionat asta, dar e de bun simt sa vezi realitatea si sa nu accepți aberatii pro ruse sau anti medicina moderna, doar asa pt ca avem smecheri hauristi sau platiti de diverse organizații sa manipuleze si sa minta. Acum ca poate tu esti de acord cu ceea ce face rusia de 3 luni incoace, sau ca esti antivaxer, aia e strict problema ta, insa cam f mare parte din ce am comentat eu s-a adeverit sau a fost ff aproape de realitate. Asadar vorbim de realitatea petrecuta, nu de baliverne si povestiri. Eu înca stau si aștept sa găsim cipurile alea implantate prin vaccinare, sa gasim femeile și generațiile infertile, mortii de la vaccin, etc.. Ultima data am comentat pe TS de razboi in martie, imi exprimam parerea ca nu e de joaca cu acest razboi, ca vrem nu vrem suntem si noi Ro implicati chiar daca gloanțele nu zboara pe teritoriu nato si ue, ca ucraina, ro si ue trebuie sa lupte cu rusia si sa nu faca concesii. Tu si altii mi-ati zis ca panichez lumea, ca in sb nu-i niciun razboi. O luna mai târziu (aprilie) , ministerul comanda medicamente cu iod (antiradiatii nucleare) pt populație, juma de Românie vorbea de adăposturi nucleare si scenarii apocaliptice. E mai spre iunie si inca se discuta ca pot fi belele grave. Rusii sunt exact ce am spus eu, teroriști cu acte, o vei accepta oricat de anti-occident, anti-civilizatie si pro-rus ești. Acel razboi ne influențează deja si o va face niste ani de acum incolo,din păcate. Asa ca e timpul sa vezi si tu, ca tu despre mine e bine sa nu vorbești, nu de alta dar o faci prost.
Raspunde

@sibian si redactie

Acum 1 an

Ma omule acum te pricepi si la sefi politici!??? Nu intelegi ca nu -i normal sa-ti dai cu parerea pe ce nu stii din proprie experienta???????? Nu ti-e rusine sa jignesti oameni? Ai vz tu cu ochii tai cat muncesc si cat stau in medical???????? Poate ca ar trebui sa ia cineva atitudine impotriva parerologilor care jignesc!!! @ =at =la dar ptob nici la engl nu ai invatat destul.
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

La sefi politici se pricepe orice adult isteț in tara asta, vedem cu totii cum sunt numiți si ce fac. Legile sunt date pe interese, in combinație cu politicu si cu mulți sefi (da, nu toți dar mult prea mulți sunt ff slabi), iese ceea ce avem in țara asta, hotii, furaciuni si alte belele. Despre ce discutam noi aici? Nu e clar ce fac mulți dintre ei? Suntem copii sau ce iti imaginezi?? Amice, eu stiu ce inseamna @ si posibil sa vorbesc engleza mai bine ca tine, tu nu ai înțeles sa il pui. Civilizat e sa iti găsești un nick, ca mine sau altii si pe care sa il folosești. Daca vrei sa imi răspunzi mie, f bine, dar @+nickul meu trece-le in comentariu tau si nu in locul nick-ului tau. Eu de ex daca vreau sa iti raspund, ce nick sa pun după acel @? Pune la nickul tau un nick, iar @sibiansb il poti pune la începutul comentariului. Sper ca ai inteles, oricum eu ți-am explicat clar din prima. Amice, sunt cazuri si cazuri, sunt oameni f isteți si dedicati si la stat. Daca citesti des, stii ca am menționat asta. Sunt sefi capabili la stat. Sunt si putori si analfabeti sefi la privat. Ce vb eu însă, tu nu ai inteles, statul roman are prea mulți angajati si sefi f slabi care trag in jos tot sistemul si tara. Acolo voi trebuie sa interveniti si sa faceti curat. Au trecut 20-30 ani si e cam la fel ceea ce e f trist si ne afectează pe toti, cu copii cu tot.
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

Ca sa înțelegi tu si mai bine de atat, iti dau un exemplu de sef la stat, nu prost, ci catastrofal. Nu am experienta la stat si zici tu ca eu nu ar trebui sa fiu capabil sa trag concluzia asta si sa ma pricep. Viorica Dancila. O analfabeta, o incompetenta, manevrata de alții. A ajuns si premier da? Înainte a fost ce a fost, a avut experientele pe care le-a avut (nu comentăm), dupa a ajuns consilier in BNR, probabil cu subalterni sub ea. E ok sistemu? E ok sa tacem ca in ultimii 30 ani? Ca dna Dancila, sute si sute, in toate județele, nu contează partidele sau ca sunt apolitici. Sefi incompetenti pe bani publici si care trag in jos sistemul dupa ei. Care sunt buni e ok, le uram succes, care nu, trebui înlăturați de urgență si facut curat după ei. Si uite ca mi-am permis sa iti gasesc un sef de 2 lei, jenant de-a dreptu dna Viorica, fara sa fi lucrat la stat.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

din pacate Sibiul este o mega pacaleala pentru vacanta....nu are mare lucru de oferit iar serviciile lasa mult de dorit.
Raspunde

Sandokan

Acum 1 an

Din ce in ce mai multi oameni isi dau seama de asta. Sibiul inca traieste de pe urma marketingului care s-a facut atunci cand a fost capitala culturala europeana. Avem un centru frumos, un muzeu frumos si-un parc frumos. Dar astea nu te tin mai mult de 2 zile aici. Daca e s-o iei "la pas" prin cartierele de blocuri, te loveste imaginea clasica a orasului comunist, cu fatade de blocuri neintretinute sau vopsite in culori care n-au nici o legatura cu bunul simt estetic. Dar, deocamdata probabil ca inca vin bani "buni" din turismul local, de vreme ce administratia locala nu pare sa fie preocupata sa schimbe aspectul orasului.
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

Eu nu am cum sa fiu de acord cu asta, noroiul aruncat ușor. Sunt zeci de mii de romani care au vizitat si Sibiul si județul si au revenit si nu o data si nu putini. Străini la fel. Ca avem si belele, cine n-are pe globu ăsta?
Raspunde

Sandokan

Acum 1 an

Nu arunc cu "gunoi": Conform datelor INS , turiștii care au ajuns anul trecut (adica 575.545 in anul 2019) în județ sunt în marea majoritate români: 86,51% dintre aceștia fiind cetățeni români, doar 52.206 fiind străini. Mai mulți turiști decât Sibiul s-au întregistrat anul trecut în Constanţa (1,256 milioane), Braşov (926.400), Municipiul Bucureşti (834.600) și Bihor (397.200). La numărul de înnoptări, însă, Sibiul stă mult mai prost. Județul nostru a avut 666.900 de înnoptări, fiind într-un clasament național, din acest punct de vedere, pe locul 9. Numarul ala de innoptari e destul de important, la fel ca si nr. de turisti straini (ca despre asta e articolul).
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

Da, destinatie recomandata deoarece preturile sunt ca in Portugalia, Sicilia etc...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus