Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Directorul Muzeului Brukenthal, despre vandalizarea statuii lui Brukenthal: „Am fost mândri că cineva și-a adus aminte și a mai pus un tricolor pe statuia baronului”

Directorul Muzeului Brukenthal, despre vandalizarea statuii lui Brukenthal: „Am fost mândri că cineva și-a adus aminte și a mai pus un tricolor pe statuia baronului”

În luna octombrie a anului trecut, statuia Baronului Samuel von Brukenthal amplasată în Piața Mare a Sibiului fost vandalizată de un bărbat care a agățat de aceasta o pungă de vopsea colorată în culorile tricolorului. În cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Național Brukenthal, miercuri, 18 mai, directorul instituției, Sabin Luca, a amintit despre momentul vandalizării statuii și a găsit și o explicație pentru gestul bărbatului.

Prezent la un eveniment, directorul muzeului a precizat că cel care a vandalizat statuia „nu văzuse faptul că președintele acestei țări inaugurase monumentul tăind panglica tricolorului”.

„Noi îl respectăm atât de mult pe baronul Samuel von Brukenthal, cel care printre altele a observat încă din timpul vieții că dacă ești deschis cultural ai multe căi economice filosofice, de învățământ, le ai la dispoziție și poți lăsa ceva în urma ta. De asta am fost mândri că cineva și-a adus aminte și a mai pus un tricolor pe statuia baronului. Nu văzuse faptul că președintele acestei țări inaugurase monumentul tăind panglica tricolorului. Poate de asta a mai desenat încă o dată tricolorul”, a precizat acesta.

Reamintim că în luna octombrie a anului trecut un bărbat în vârstă de 37 de ani a vandalizat statuia baronului Samuel von Brukenthal. La scurt timp, bărbatul a fost identificat și amendat cu suma de 500 de lei.

Citește și:

Bărbatul care a vandalizat statuia lui Brukenthal, amendat cu 500 de lei

Vopsea aruncată pe statuia lui Brukenthal din centrul Sibiului. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Idolatria criminalilor a disparut din lumea civilizata. O placuta modesta pe zidul obiectivului era mai potrivita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus