Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Sibienii pot să participe la un concurs de canotaj, sâmbătă, în Muzeul ASTRA

Sibienii pot să participe la un concurs de canotaj, sâmbătă, în Muzeul ASTRA

Centrul Cultural Subcarpați în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 organizează un eveniment de o zi la Muzeul ASTRA - Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Accesul la toate evenimentele se face prin achiziționarea biletului de intrare în muzeu sau prin intermediul abonamentelor. Printre principalele activități de sâmbătă se numără și un concurs de canotaj.

Pe lacul Dumbrava, echipa Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23 organizează Descoperă Rowmania, o competiție de vâslit în canotci. Concurenții sunt invitați (indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă) să participe în echipe de 10+1. Detalii despre înscriere pe www.rowmania.ro și www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin.

Tot aici, meșterul marangoz Viorel Gheorghe susține un atelier de construcție de canotci în miniatură, dedicat copiilor și elevilor.

Centrul Cultural Subcarpați prezintă două ateliere dedicate cavalului: atelierul de făurire a cavalului, cu meșterul Adrian Mihaiu, și Tot ce suflă, atelier de cântec la caval, prezentat de Călin Han.

Publicul de toate vârstele este invitat de echipa Centrului Cultural Subcarpați la o șezătoare de broderie și cusut motive tradiționale, cu fire ață, povești și cântec.

Atelierele vor fi organizate în spațiile puse la dispoziție de Muzeul ASTRA, o comoară culturală a arhitecturii românești cu gospodării tradiționale, care redau autentic viața țăranului român.

Începând cu ora 19:00, Centrul Cultural Subcarpați organizează o competiție de tip „battle” (improvizație muzicală) pentru a pune în valoare, printr-o abordare contemporană, specificul muzicienilor și instrumentiștilor tradiționali dornici să își expună măiestria pe scena competiției.

Evenimentul se încheie la apusul soarelui, cu un concert live, prezentat de Subcarpați, pe scena de pe lacul muzeului. Detalii pe www.subcarpati.com, www.instagram.com/subcarpati_oficial și www.instagram.com/centrulcultural.subcarpati.

Demersul pornește de la misiunea împărtășită de cele două echipe - să inspire comunitățile la utilizare creativă a patrimoniului local, cultural și natural.

PROGRAM

În Sat

12:00 – 18:00 Atelier de Meşterit Caval, cu meșterul Adrian Mihaiu

12:00 – 18:00 Tot Ce Suflă, atelier de cântec la caval, prezentat de Călin Han

12:00 – 18:00 Sezătoarea de țesut și cusut motive tradiționale, cu fire ață, povești și cântec

12:00 – 18:00 OG Meet-Up

19:00 Marele Caft (Battle Folcloric)

21:00 - Concert Subcarpați (pe scena de pe lac)

Pe Lac

10:30 – 15:30 Descoperă Rowmania - competiție de vâslit in canotci de 10+1

  • 10:30 – 12:15 Înscrierea participanților şi acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe)
  • 12:15 – 12:30 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
  • 12:30 – 15:00 Desfășurarea concursului de canotcă (pe serii, semifinale, finala)
  • 15:00 – 15:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă
    12:00 – 16:00 Atelier de Marangozerie cu marangozul Viorel Gheorghe

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus