Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Situația din Ucraina alungă turiștii și restrânge investițiile din Sibiu. ”Vestul ar trebui să vină într-o țară vecină cu războiul”

Situația din Ucraina alungă turiștii și restrânge investițiile din Sibiu. ”Vestul ar trebui să vină într-o țară vecină cu războiul”

Karpaten Turism avea în plan încă din 2019 construcția a două hoteluri în Sibiu, însă abia în acest an va fi terminat primul dintre ele. Iar asta dacă situația geopolitică va fi cel puțin la fel. Dacă lucrurile se înrăutățesc, atunci ”la anul”, după cum spune Gheorghe Mărginean directorul Karpaten Turism.

”Lucrăm. Așteptăm. Depinde cum evoluează situația cu turismul, din cauza războiului din Ucraina am anulat deja jumătate din tururi, ar trebui să terminăm anul ăsta, dacă nu se normalizează situația, terminăm la anul. Lucrăm, acum. Să-l terminăm măcar pe unul, erau alte planuri în 2019. Nu se mai pupă acum cu ce era în 2019. Erau și bani în 2019, erau și turiști.

Noi suntem axați pe turism de grupuri, nu turism de business, asta e specialitatea mea, iar oamenii sunt speriați de război”, spune Mărginean.

Fondatorul Karpaten Turism susține că mai mult de jumătate din turiștii care și-au programat vacanța în România, în această vară, au renunțat.

”Nu sunt optimist pentru că s-au anulat grupurile. Din aproximativ 2 mii de grupuri s-au anulat o dată 50% și încă mai avem în continuare anulări, pentru că nu se știe situația din Ucraina și tot vestul ar trebui să vină într-o țară vecină cu războiul”, spune Mărginean.

Citește și: Sibiul, destinație de vacanță recomandată în Spania, alături de Sicilia, Grecia, Portugalia și Finlanda

Karpaten Turism, agenție ce funcționează din 1996, deţine un hotel în județul Sibiu, iar următoarele două ar fi trebui să fie cotate la patru stele.

„Avem cerere de 36.000 de nopţi de cazare anual pentru Sibiu din partea străinilor. În septembrie - octombrie vom începe construcţia la hotelul de patru stele de pe bulevardul Vasile Milea, dar şi la un hotel boutique într-o clădire monument. Prin aceste două hoteluri vom acoperi 70% din aceste nopţi de cazare, deci avem turişti cu care să umplem hotelurile“, spunea Mărginean pentru Ziarul Financiar în 2019.

Hotelul care se află acum în construcție este într-o clădire monument, ridicată în 1826, de pe Bulevardul Victoriei.

„Vom reabilita această clădire cu 600.000 de euro şi o vom transforma în hotel boutique de patru stele, cu 26 de camere. Am estimat că vom deschide hotelul în primăvăra lui 2021“, spunea Mărginean în urmă cu trei ani.

Al doilea hotel urma să aibă 96 de camere, pe un teren cu o suprafaţă de peste 1.300 de metri pătraţi, investiţia totală fiind de 4,3 milioane de euro, potrivit ZF.

Grupul Karpaten este format din mai multe entităţi, respectiv agenţia Karpaten Turism (aduce străini în ţară), Karpaten Outgoing (care face outgoing şi a avut afaceri de 9,2 milioane de euro anul trecut), Karpaten Hotels (două hoteluri) şi Karpaten Logistics&Tours, firmă ce operează 11 autocare, şapte pontoane de acostare, patru nave de pasageri.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Citește și: Ce destinații de concediu preferă sibienii? Grecia, Turcia și Egipt, în topul cerințelor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3351

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Gigi contra

Acum 1 an

Vax! Toate sunt din cauza razboiului din Ucraina. Nu cumva preturile sunt exagerate la Sibiu pt. ceea ce se ofera?
Raspunde

Actor

Acum 1 an

Și războiul din Ucraina și prețurile exagerate pentru nu prea multe obiective turistice.
Raspunde

Trotineta

Acum 1 an

Din ciclul: “Putin e de vină”. Poate ați vrea să vă plătească și compensații răpănoșilor!
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

Investitiile sunt restranse in Sibiu de catre arhitecta sefa si echipa ei de incompetenti care blocheaza toate proietele din frica de-a nu-si asuma ceva. Nimic nou sub soare. Faza cu Ucraina e penibila. Adica totul se duce de rapa pentru ca....Ucraina. Hai sa fim seriosi.
Raspunde

Yupiii

Acum 1 an

Karpaten cu turiști-lăcuste aglomerează Sibiul fără să lase bani. ...über ales!
Raspunde

Actor

Acum 1 an

'Situația din Ucraina... restrâng investițiile'... Măcar în titlu faceți acordul corect!

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Razboiul din Ucraina, corupția din Bulgaria, recesiunea din SUA, tsunami de la Fukushima, criza economica din Grecia, etc. Toate nenorocirile lumii lovesc naprsnic in mafia din Romania,
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Pai daca mai incepeti lucrari in sezon,si de la Sibiu la Cartisoara faci 4 ore,abia asteapta turistul sa stea in trafic,sa ajunga pe Transfagarasan sa manance un mic survolat de muste,la 12 lei,fara paine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus