Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

FOTO VIDEO – Clinica SPORT Med Lab, un concept unic de recuperare sportivă și medicală în Sibiu. „Suntem aici să rezolvăm problemele oamenilor”

FOTO VIDEO – Clinica SPORT Med Lab, un concept unic de recuperare sportivă și medicală în Sibiu. „Suntem aici să rezolvăm problemele oamenilor”

Recuperare sportivă și medicală, diagnostic și o echipă specializată care pune pe primul loc profesionalismul și grija față de nevoile pacientului. Așa pot fi rezumate serviciile clinicii SPORT Med Lab, una dintre cele mai moderne din Sibiu. Situată pe strada Doamna Stanca din Sibiu, la numărul 38B, SPORT Med Lab este alături de toți cei care îi calcă pragul prin implicare, dăruire, dar și prin aparate și tehnici de ultimă generație în fizioterapie.

La clinica SPORT Med Lab îl găsim pe Christos Nikitas Poulis, specializat ca atletic trainer și exercise physiologist în medicină sportivă. Christos a studiat fizioterapia în Grecia și Statele Unite. A obținut diploma de atletic trainer și exercise physiologist la NYU, una dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite. În România a ajuns prin acceptarea mai multor proiecte în medicina sportivă și de reabilitare. A început să lucreze pentru echipa națională de baschet a țării noastre, iar în Sibiu a creat, în anul 2015, printr-un parteneriat cu Aria, Centrul de excelență în Reabilitare Sportivă, CERS. Ceea ce Christos a creat la acel moment în departamentul său din Aria avea drept principiu un mix între fizioterapia tradițională și cea modernă, concept pe care acum îl aplică în exclusivitate la SPORT Med Lab. În 2017, alături de dr. Andrei Bogdan, au creat proiectul Centro Kinetic, una dintre cele mai faimoase și de succes clinici din România în recuperare.

Terapia modernă înseamnă implicare și o legătură foarte strânsă între medic, terapeut și pacient. Alături de echipa sa de profesioniști, Christos reușește să implementeze programe eficiente de reabilitare pentru pacienți de toate vârstele, de la servicii de analiză a posturii, corectare a mersului, prevenție a accidentărilor până la reabilitare pentru persoane active ce au suferit accidentări, persoane active ce suferă de dureri cronice și probleme ale sistemului musculo-skeletal, și nu în ultimul rând servicii destinate sportivilor de elită – prehab, rehab, performanță.

„Fizioterapia modernă face mai mult referire la modul în care gândești tu ca terapeut. Terapeutul nu este doar persoana care preia sub îndrumarea sa pacientul și execută planurile terapeutice. Ci el menține în permanență o legătură strânsă cu medicul specialist și trebuie să înțeleagă de ce trebuie să execute un plan terapeutic, să creeze moduri de gândire noi și critice despre ceea ce face. El are abilitatea să explice foarte bine pacientului care sunt problemele sale și de ce are aceste probleme. Trebuie să știe în fiecare moment ce face și de ce face aceste lucruri. În realitate, kinetoterapeutul, fizioterapeutul, maseur-ul trebuie să știe foarte bine de ce face practica lui. La finalul zilei, rezultatele pe care le are vorbesc de la sine. Pacientul este mult mai bine, s-a recuperat și acest lucru este ceea ce contează enorm pentru noi”, povestește Christos.

Servicii de fizioterapie, posturologie și servicii speciale dedicate sportivilor

Clinica SPORT Med Lab activează în noul sediu din luna martie a anului trecut. De atunci și până în prezent aceasta oferă oamenilor o varietate de servicii. Așa cum explică Christos Nikitas Poulis, serviciile pot fi grupate în trei mari categorii: servicii de recuperare medicală și recuperare sportivă – întregul concept de Fizioterapie, servicii destinate Coloanei, Posturii și Mersului și servicii privind Performanța, adică programe speciale pentru sportivi. Tocmai de aceea, segmentul de public căruia se adresează personalul SPORT Med Lab este unul extrem de variat.

Fizioterapia - Recuperarea medicală și Sportivă implică evaluarea clinică, kinetoterapie, electroterapie, terapia Tecar, shockwave, laser, vacumed, masaj terapeutic, terapie manuală, mobilizări ortopedice, terapia IASTM Rockford, exerciții medicale Kinetic Control, pilates medical, tehnici terapeutice internaționale, toate acestea făcute cu gândirea critică și cu explicarea fiecărui pas necesar pentru recuperarea pacientului. Protocoalele sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte și adaptate pe parcurs, pentru revenirea cât mai eficientă. Pacienții care suferă de probleme ale spatelui, genunchilor, umărului, șoldului, picioarelor, beneficiază de serviciile de fizioterapie ale clinicii Sport Med Lab, ce sunt destinate tuturor tipurilor de afecțiuni si patologii ale sistemului musculo-skeletal.

A doua categorie include evaluarea posturală completă a pacientului, de la analiza statică și a mersului 3D, până la analiza fără radiații a curburilor coloanei vertebrale cu ajutorul dispozitivului Spinal Mouse - IDIAG. Clinica Sport Med Lab oferă programe speciale în evaluarea și corectarea problemelor posturale prin talonete ortopedice personalizate 100% pentru rezolvarea afecțiunilor picioarelor, durerilor de spate, corectare a mersului, prevenție și revenire în urma accidentărilor, sporirea performanței fizice pentru sportivii de elită în sportul practicat, unic în România.

Cea de-a treia categorie este destinată oamenilor activi și în mod special sportivilor, după cum explică Christos.

„Sport MedLab Performance propune trecerea de la terapie pasivă la terapie activă și exercițiul medical de performanta. Plecăm de la momentul terapeutic în care pacientul si-a recuperat mobilitatea, nu mai are durere și continuăm cu exerciții medicale specializate pentru a îi oferi calitatea vieții prin mișcare. Așa cum îi spune si numele, avem programe și planuri sportive personalizate, atât pentru recuperarea pacientului activ, cât și pentru sportivii de performanță care doresc să fie și mai buni în activitatea sportivă pe care o practică. Asta facem noi, încercăm să îi ajutăm să descopere și să crească mai mult talentul lor”.

Despre personalul SPORT Med Lab

Un alt lucru prin care clinica SPORT Med Lab reușește să se diferențieze este personalul dedicat pe care îl întâlnim aici. Seminariile cu instructori specializați reușesc să pregătească echipa SPORT Med Lab și să o pună la curent cu tehnici de ultimă generație aplicate în domeniile lor de interes.

„La SPORT Med Lab personalul este foarte, foarte important. Nu punem foarte mult preț pe cunoștințele pe care le au înainte să vină la noi deoarece aducem la Sibiu seminarii și training-uri din alte țări precum Anglia, Spania, Brazilia, Grecia, aducem instructori specializați pentru a antrena echipa noastră. Suntem la zi cu toate aceste informații noi și cunoștințe în fizioterapie pe care le dobândim deoarece pentru noi este foarte important modul în care facem lucrurile, în combinație cu oameni buni. Avem personal cu experiență, dar și personal care este sub aripile noastre și care o să se dezvolte”.

Un serviciu unic în Sibiu

Pe lângă serviciile de recuperare medicală și sportivă, consultații medicale de specialitate, performanță pentru atleți, pilates medical, prehab&rehab, analiza completă a posturii, evaluarea mersului, talonete personalizate și nutriție specializată, SPORT MedLab oferă în premieră în Sibiu tratamentul Dermio Care, unul dintre cele mai avansate tratamente cu ioni negativi. Terapia Dermio Care Plus facial, alături de beneficiile pe care le aduce pentru ten și regenerarea pielii, ajută și la tratarea problemelor respiratorii, tratamentul insomniilor, detoxifiere, calmarea stresului și a stărilor de anxietate și la întărirea sistemului imunitar.

„Este o terapie pe care doar noi o putem oferi în clinica noastră din Sibiu. Pe lângă beneficiile pe care le oferă din punct de vedere estetic, aceasta poate modifica și starea noastră de spirit în bine. Tratamentul cu ioni negativi ajută atât în procesul de recuperare în urma accidentărilor și operațiilor, cât și în anularea efectelor radicalilor liberi, și poate contribui inclusiv la îmbunătățirea circulației venoase”, mai arată Christos.

„Suntem aici ca să rezolvăm problemele oamenilor”

Mesajul pe care vrea să îl transmită clinica este că identificarea surselor problemelor cu care se confruntă pacienții și tratarea corespunzătoare a acestor probleme este prioritară la SPORT Med Lab.

„Ținta noastră nu este să spunem că noi suntem mai buni. Mesajul pe care vrem noi să îl transmitem este că suntem aici ca să le rezolvăm problemele. Dacă suntem buni sau nu, oamenii vor decide acest lucru. Am creat și dezvoltat numeroase concepte medicale atât în România, cât și în afara țării. Ceea ce facem noi este o abordare modernă a fizioterapiei, dar care îmbină, de asemenea principiile terapiei tradiționale”.

Pe cei de la SPORT MedLab îi puteți contacta pentru programări la numerele de telefon0728 387 468 și 0747 342 098. De asemenea, activitatea lor o puteți urmări pe pagina de facebook SPORT MedLab și pe site-ul sportmedlab.com.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Un sibian

Acum 1 lună

cred ca e mare nevoie de asa ceva...MULT SUCCES!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dr Who Han :)

Acum 1 lună

Domnul Poulis parca nu avea nici macar bacalaureatul luat acum cativa ani ( inainte de pandemie). Oare l-o fi luat sau nu e cazul, daca are atatea studii in SUA?
Raspunde

Filip Ivona

Acum 2 săptămâni

Buna ziua dr. Who, In mod normal persoanele care poarta pantaloni si care au coloana vertebrala nu isi ascund adevaratul nume. Dl Christos Poulis detine certificari si calificari oficiale profesionale in 3 tari: Romania, SUA si Grecia. Cine vrea sa afle mai multe despre statutul profesional al d-lui Christos Poulis poate oricand lua personal legatura cu dansul, va fi foarte bucuros sa discute subiectul. Nu stim insa despre tine, daca indeplinesti cu adevarat toate calificarile profesiei tale.
Raspunde

Daniel

Acum 2 săptămâni

Toată ziua se trezesc toți sa comenteze aiurea de pe te miri ce conturi! Eu lucrez cu Christos de mai bine de 7 ani și mereu am avut randament 100%! Ce legătura are bacalaureatul în aceasta situație!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus