Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Primăria Sibiu anunță încă 2 km de pistă de biciclete în zona parcului Sub Arini – Pădurea Dumbrava

Primăria Sibiu anunță încă 2 km de pistă de biciclete în zona parcului Sub Arini – Pădurea Dumbrava

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că doresc să depună spre finanțare, în cadrul PNRR, un proiect prin care să amenajeze o pistă de biciclete de aproape 2 kilometri pe strada Th. Aman. Astfel, se va realiza conexiunea cu Parcul Sub Arini și se va face posibilă traversarea barajului nepermanent din zonă și se va asigura legătura cu pista existentă pe str. Al. Călăreților, spre Grădina Zoologică (poarta 2) și Pădurea Dumbrava. Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința din această lună.   

Primarul Sibiului Astrid Fodor anunță demarearea unui proiect prin care umează să fie contruită o pistă de bicicletă de proximativ 2 km pe strada Th. Aman.

Traseu biciclete

„Dorim să depunem spre finanțare în cadrul PNRR un nou proiect dedicat deplasării pe bicicletă: amenajarea unei piste de aproape 2 km lungime pe strada Th. Aman. Acest tronson este important pentru că va face legătura cu pista existentă dinspre Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică și Pădurea Dumbrava, asigurându-se continuitatea rețelei de piste în această zonă. Valoarea estimată a investiției se ridică la 2,24 de milioane de lei”. spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Reprezentanții Primăriei spun că prin această nouă amenajare se va realiza conexiunea cu pista dinspre Parcul Sub Arini, se va face posibilă traversarea barajului nepermanent din zonă și se va asigura legătura cu pista existentă pe str. Al. Călăreților, spre Grădina Zoologică (poarta 2) și Pădurea Dumbrava.

În prezent, str. Th. Aman este utilizată în comun, atât de către pietoni, cât și de bicicliști. Prin acest proiect se va crea o pistă dedicată pentru biciclete, delimitată de calea pietonală, scopul fiind acela de a crește siguranța pentru ambele tipuri de deplasare.

Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința din această lună.

Reamintim că Primăria Sibiu a finalizat deja în acest an peste 1 km de pistă pe drumul peste Câmpșor și lucrează în prezent la amenajarea de piste pe malurile Cibinului și pe Calea Dumbrăvii. În pregătire se află proiecte pentru crearea de culoare de mobilitate pe Calea Șurii Mici, pe bulevardul M. Viteazu și pe str. Rahovei”, mai spun reprezentanții Primăriei. 

Foto ilustrativă: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Jiji Berbecali

Acum 1 an

Din partea Nașului inca doi kilometrii de pista!!! Probabil au mai gasit in depozit niste vopsea rosie si au decis sa o foloseasca!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Nu mai bine interzic bicicletele pe Th.Aman? Macar pentru adultii care nu locuiesc in casele de pe margine. Ce vor sa faca, sa ia din spatiul verde pentru o pista? Ca nu cred, nu vreau sa cred, ca vor sa imparta in doua aleea existenta. Mai bine ar avea grija ca canalul de pe margine sa fie mai adanc, ca sa nu mai dea pe dinafara, pe asfalt, cand ploua mult.

Raspunde

Z

Acum 1 an

Da nu mai bine ai candida tu la primarie ca esti tare destept!?!?!?!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus