Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Instanţa supremă amână cu o lună judecarea recursului în casaţie prin care Udrea încearcă să scape de condamnare

Instanţa supremă amână cu o lună judecarea recursului în casaţie prin care Udrea încearcă să scape de condamnare

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a amânat luni, pentru 20 iunie, judecarea recursului în casaţie prin care Elena Udrea încearcă să scape printr-o cale extraordinară de atac de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul "Gala Bute".

Potrivit Agerpres, trei avocaţi angajaţi de Udrea au încercat să determine instanţa să înceapă luni dezbaterile, însă judecătorii au amânat procesul, stabilind că trebuie refăcut ordinul european de anchetă emis anterior şi îndeplinirea procedurii de citare a Elenei Udrea la locul unde aceasta este deţinută în Bulgaria.

Anterior, Udrea a transmis prin avocaţii săi că nu vrea să fie audiată de judecătorii români prin videoconferinţă din Bulgaria, însă ar dori să fie prezentă la proces.

Elena Udrea a postat duminică un mesaj pe Facebook, în care se plânge că a stat ilegal 46 de zile în arest.

"Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Vâlcov, Bica) şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute. Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi, evident, in libertate", a scris Udrea, potrivit sursei citate.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a plecat din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Marcel

Acum 1 lună

Udrea! O jigodie de femeie!Plânge pe la toate ușile! Dar de furat a durat cât pentru tot guvernul! Ar trebui să execute toate condamnările! Alții că au furat pentru că nu au ce mânca fac 5,6 ani de pușcărie! Ea!!!!Ea ar trebui să facă 20! Să iasă din pușcărie când îi termină fata liceul! Lângă ea ar trebui închise și Ioana Băsescu și Bica! Iar după ce termină mandatul și Iohannis!
Raspunde

@Marcel

Acum 1 lună

Cata manie proletara! Nu ma intereseaza s-o tina in inchisoare 20 de ani ca la un hotel de 3 stele, mi-ar placea sa i se confiste ceea ce-a furat si s-o lase sa traiasca asa cum traieste orice om...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus