Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Jandarmii sibieni vor binocluri nocturne și bodycam-uri. Răspuns: Numai binoclurile sunt mai scumpe decât tot bugetul pe anul 2022

Jandarmii sibieni vor binocluri nocturne și bodycam-uri. Răspuns: Numai binoclurile sunt mai scumpe decât tot bugetul pe anul 2022

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu ”General de Brigadă Mihail Rasty” a solicitat în cadrul Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică Sibiu un punct de vedere cu privire la dotarea cu o serie de echipamente moderne, utile în activitatea de zi cu zi.

Spre exemplu, jandarmii sibieni au întrebat dacă ar exista buget pentru achiziția a două binocluri cu vedere pe timp de noapte. Un astfel de binoclu a fost achiziționat recent de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu, dovedindu-și deja utilitatea în teren.

Conducerea Consiliului Județean Sibiu, ca autoritate tutelară, explică însă că nu poate fi vorba de un asemenea buget.

”Primul proiect propus, constând în achiziționarea a două binocluri de vedere pe timp de noapte în valoare de 18.000 lei, depășește suma totală aprobată pentru implementarea tuturor proiectelor A.T.O.P. pentru anul în curs pe de o parte, și constituie mijloace fixe care ar trebui să fie cuprinse în Programul de investiții aprobat pentru anii 2022-2025 pentru a putea fi achiziționate, pe de altă parte”, se arată în documentul postat pe site-ul CJ Sibiu.

Dacă pentru binocluri nu sunt bani, pentru bodycam-uri de tipul celor folosite de polițiști nici nu poate fi vorba.

”Al doilea proiect propus a fi finanțat în anul 2022, pentru creșterea siguranței cetățeanului, a proprietății publice și private din Județul Sibiu și asigurarea protecției structurilor de ordine și siguranță publică ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, constând în achiziționarea unui număr de 22 camere portabile tip POLICE BODY CAMERA și 22 carduri de memorie Micro SD 64 GB în valoare de 69.300 lei, depășește suma de 3.000 lei din total sumei aprobate pe anul 2022 aferentă Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, în cadrul ședinței A.T.O.P. din data de 17.02.2022, chiar și în cazul achiziționării unei singure camere portabile și a unui card (69.300 lei : 22 buc = 3.150 lei), iar în lipsa unor prețuri pe fiecare componentă în parte, bunurile nu pot fi încadrate ca și cheltuială ca obiecte de inventar sau mijloace fixe (valoare peste 2.500 lei TVA inclus)”, se mai arată în documentul citat.

Citește și:

Intervenție record a AJVPS Sibiu pe Olt: ”Prima acțiune cu noua ”jucărie” a fost încheiată cu succes”

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 809

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Kukuruku

Acum 1 lună

Pai sa dea statul afara niste tanti de la ghiseu de la nu stiu ce institutii si sa doteze cum trebuie pe astia. Cu siguranta pe strazi nu ar trebui sa facem economie.
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Bune la braconaj de capra neagra.
Raspunde

Silviu

Acum 1 lună

Nu poate CJ sau Primaria Sibiu sa sponsorizeze jandarmii sibieni cu 36. 000 lei?!? Pentru siguranta cetatenilor. Asta cand se baga bani in tot soiul de prostii asa zise culturale sau sportive? Nu stau acum sa caut, dar exemplele sunt multiple.
Raspunde

Birtu

Acum 1 lună

Jandarmii nu sint pentru protectia cetatenilor ci pentru bruscarea lor ! Cel putin acolo se vede eficienta lor. Ar putea sa-i includa in spectacolele culturale si sa-i plateasca,a poi din banii aia sa le cumpere camere si binocluri. Sau sa il puna sef onorific pe chiriac si apoi el stie cum sa imparta banii culturali.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

si la primaria Sibiu au cumparat un scanner pentru copaci...cine stie pe unde zace aruncat???!!!
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 1 lună

Intreb sa ma lamuresc... De unde pana unde ajung jandarmii sa ceara dotare de la CJ?!? Sunt in subordinea CJ?! Sa-i doteze MAI-ul! In virtutea acestei cereri, poate solicita si AFT-ul ceva dotari de la CJ sau Primarie...
Raspunde

???

Acum 1 lună

Le-am transmis ceva jandarmilor, dar nu mi-a fost postat comentariul. Ramane cum am stabilit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus