Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
23°C

Anii Drumeției: cele 5 trasee reamenajate deja în acest an. Sunt în zona Munților Cindrel

Anii Drumeției: cele 5 trasee reamenajate deja în acest an. Sunt în zona Munților Cindrel

La o lună de zile de la demararea lucrărilor de refacere a infrastructurii de drumeție din județul Sibiu, reprezentanții Programului „Anii Drumeției” anunță finalizarea lucrărilor pe cinci dintre traseele asumate în cel de al doilea an de implementare. Traseele de drumeție pedestră reamenajate se află în zona Munților Cindrel.

- Cisnădioara - Valea Argintului - Poiana Trandafirilor (Rosengarten) (marcaj triunghi albastru)

- Cisnădioara - Vf. Măgura - Poiana Trandafirilor (Rosengarten) - Cătun Prislop - Rășinari  (marcaj cruce albastră)

- Cisnădie - Poiana Trandafirilor - Dosu Albului  (marcaj bandă roșie)

- Cisnădie - Vf. Măgura - Poiana Cărbunări - Valea Sadului  (marcaj cruce roșie)

- Valea Tocile - Poiana Mărului - Vf. Măgura (marcaj punct albastru)

Până la finalul lunii iunie sunt programate lucrări de intervenție pe traseele din zona Munților Cindrel, urmând ca la începutul lunii iulie să fie demarate cele din Munții Făgăraș, transmit reprezentanții Asociației printr-un comunicat de presă.

Lucrările de reamenajare a traseelor au presupus îndepărtarea/curățarea vegetației invazive sau a copacilor doborâți de vânt - în limite normale, fără a interveni în peisajul natural, refacerea terasamentului, (re)vopsirea semnelor de marcaj (vopsea, lac de protecție și bile reflectorizante), instalarea de stâlpi, borne, panouri și săgeți. Acestea au fost realizate conform Ghidului de Bune Practici pentru Amenajarea Traseelor de Drumeție Pedestră și de Cicloturism din Zona Montană și Colinară a Județului Sibiu, lansat și aprobat anul trecut prin Hotărâre de Consiliu.

Intervenția pe trasee s-a realizat de către o echipă specializată, lucrarea fiind atribuită Asociației În Slujba Muntelui. Verificarea calității intervențiilor a fost realizată de către echipa tehnică a Programului „Anii Drumeției”, astfel încât aceasta să corespundă standardelor formulate în Ghidul de Bune Practici și în caietul de sarcini, pentru ca traseele să fie parcurse în siguranță de turiști și iubitorii de experiențe în natură.

„Unul dintre principalele obiective pe care ni le-am asumat anul acesta, la nivel de program, este refacerea a 409 kilometri de trasee de drumeție pedestră din zona montană a județului Sibiu, cu accent pe Munții Cindrel și Făgăraș. Lucrările de reamenajare a infrastructurii de drumeție au început sistematic, în Munții Cindrel, unde condițiile sunt mai blânde în această perioadă a anului, și vor continua pe parcursul verii în Munții Făgăraș. Toate aceste intervenții sunt menite să faciliteze accesul turiștilor pe traseele din județul Sibiu, dar și să încurajeze petrecerea timpului în aer liber, în condiții de siguranță,” transmite Adrian Bibu, Administratorul Public al Județului Sibiu, prin comunicatul de presă amintit.

Iubitorii de natură sunt încurajați să exploreze potecile din județ, atât prin intermediul drumețiilor ghidate, organizate în fiecare final de săptămână prin intermediul Programului „Anii Drumeției”, cât și în grupul de prieteni sau cu familia. Pentru mai multe informații despre trasee, evenimente și experiențe locale, accesați facebook.com/anii.drumetiei.

foto Anii Drumeției

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Drumet

Acum 1 lună

imi place ca poteci amenajate si intretinute de altii ani de zile sunt acum branduite de CJ cu anii drumetiei desi aportul lor e minim....
Raspunde

Birtu

Acum 1 lună

Problema e ca fondurile destinate pentru anii drumetiei vor intra in niste buzunare galbene! iar altii raman cu munca voluntara.
Raspunde

Florin

Acum 1 lună

Amenajez si intretin poteci din 1985. Munca mea de atunci s-a pierdut, potecile sunt organisme vii, amenajarea si intretinerea lor trebuie facute iarasi si iarasi. Asa ca meritul celor care au facut, vreodata, lucrari pentru potecile sibiene este de necontestat si palaria trebuie ridicata in fata lor. Sau in memoria lor. Dar lucrarile din vremuri vechi s-au mai pierdut... Iar, daca as fi sibian (nu-s decat pe jumatate, dupa buna mea mama), as fi tare mandru de pozitia Consiliului Judetean in aceasta chestiune! N-am vazut si n-am auzit, in tara, o astfel de dorinta de a promova si sprijini turismul montan asa cum se-ntampla la Sibiu! Eu, unul, trimit felicitari! Si zic sa mergeti sa si vedeti ce s-a facut pe poteci! Nu trebuie sa va schimbati parerea acum, incercati sa le bateti cu pasul si cred ca o sa o schimbati atunci!
Raspunde

Rostogan

Acum 1 lună

Bataie de joc-asa as caracteriza amenajarile astea: pe placute nu scrie durata traseului, stalpul cu marcajul banda rosie din poza e o caricatura fata de stalpii metalici folositi mai de mult. Pe vremuri exista un standard cu dimensiunile pentru marcaje. S-a informat cineva de la CJ cum se faceau marcajele pe vremuri?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus