Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

După ce anul trecut nu a cumpărat nicio carte, Biblioteca Astra anunță noi titluri în colecție

După ce anul trecut nu a cumpărat nicio carte, Biblioteca Astra anunță noi titluri în colecție

După ce anul trecut, singurele cărți care au ajuns la Biblioteca Astra au fost cele donate de sibieni, instituția a anunțat pe pagina de facebook cumpărarea mai multor cărți din literatura beletristică și autohtonă.

Titlurile achiziționate sunt destinate copiilor, adolescenților, dar și adulților, după cum transmit reprezentanții instituției.

„Iubitorii de lectură se vor putea bucura în curând de noi titluri în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Colecțiile de publicații s-au îmbogățit astăzi cu un fond de volume, destinate copiilor, adolescenților și adulților, titlurile aparțin literaturii beletristice autohtone și universale și fac parte din producția editorială recentă”, transmit reprezentanții Bibliotecii pe pagina de Facebook a instituției.

Zero cărți cumpărate în 2021

Anul 2021 a fost unul dificil pentru Bibliotecă. Banii pentru salarii s-au sfârșit în septembrie, fondurile fiind completate lunar prin rectificări bugetare.

Achizițiile de cărți au scăzut pe fondul pandemiei, care a rărit numărul vizitelor la Biblioteca Județeană: de la peste 114.000 în 2019, la circa 21.000 în 2020 și, respectiv, aproape 40.000 în 2021.

Citește și: Răzvan Pop, noul director, anunță schimbarea la față a Bibliotecii Astra: Investiții noi și mult mai multe evenimente, inclusiv concerte

Sursă foto: Facebook/Biblioteca Astra

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Birtu

Acum 1 an

Dupa ce si-au pus un sef marioneta au rezolvat si cu fondurile !! **** sef de la sageata galbena a cumparat carti gratuite de la cineva si le aduce la biblioteca.

Raspunde

Yak

Acum 1 an

De ce să scrii o știre despre neputința de a face lucrul cel mai firesc al unei biblioteci? Ce mare brânză a făcut Pop? Sa vedeți de acum încolo evenimente pe banii care lipseau în anul precedent: cântări, spectacole și promovare PNL cu Turcan &CO.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus