Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

MApN anunță că anul viitor vor scoate aeronavele MiG-21 LanceR din serviciul Forțelor Aeriene Române

MApN anunță că anul viitor vor scoate aeronavele MiG-21 LanceR din serviciul Forțelor Aeriene Române

Ministerul Părării Naționale anunță că de luni, 23 mai, activitățile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost reluate pentru o perioadă de aproximativ un an.

Citește și „Avionul MiG-21 LanceR și elicopterul IAR-330 s-au prăbușit din cauza unor factori umani și de mediu”

Aeronavele MiG-21 LanceR vor fi întrebuințate, până la data de 15 mai 2023, exclusiv pentru executarea misiunilor specifice Serviciului de Luptă Permanent Poliție Aeriană și pentru menținerea antrenamentului de zbor al piloților selecționați în scopul continuării utilizării acestui tip de aeronavă. După această dată, aeronavele de acest tip urmează a fi scoase din serviciul Forțelor Aeriene Române, se arată în comunicatul publicat de minister. 

În același timp, au fost dispuse măsuri pentru accelerarea demersurilor în vederea achiziționării celor 32 de aeronave F-16 din Norvegia, care vor constitui, în perioada următoare, încă două escadrile în cadrul Forțelor Aeriene Române. Proiectul legii de aprobare a acestei achiziții a parcurs etapa de transparență legislativă și se află în circuitul de avizare, urmând a fi prezentat Parlamentului României în cel mai scurt timp. 

Vă reamintim că în luna martie a acestui an un avion MiG-21 LanceR și un elicopter IAR-330 s-au prăbușit în Județul Constanța luând viața a opt militari. Anchetele făcute de autorități au conscluzionat că cele două aparate s-au prăbușit din cauza unor factori umani și de mediu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Gfjghf

Acum 1 an

factori umani si de mediu cu o lovitura gresita din partea ucrainienilor sau rusilor... povesti pe paine partea cu factori de mediu si umani. pilotii romani sunt printe cei mai performanti avand in vedere aparatele (istorice) pe care isi risca viata la fiecare zbor. sa nu ne spuna noua MAPN ca aceste avioane sunt facute sa lupte si sa fie folosite doar cand afara este vremea buna...
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Eh, la anu, nu e graba .. avem si asa surplus de piloti ..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus