Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Actualizare Cel puţin 19 elevi şi 2 adulţi ucişi, în atacul armat la o școală din Texas. Agresorul are 18 ani

Actualizare Cel puţin 19 elevi şi 2 adulţi ucişi, în atacul armat la o școală din Texas. Agresorul are 18 ani

Actualizare Bilanţul victimelor atacului de la şcoala elementară din Uvalde a ajuns la cel puţin 19 elevi şi 2 adulţi ucişi. Anterior, agresorul, Salvador Ramos, de 18 ani, şi-ar fi împuşcat bunica, aflată în stare critică, în spital. Cu trei zile înaintea atacului, tânărul a postat pe un cont de Instagram fotografiile a două arme de tip AR15, scrie G4Media.

Știre inițială. În total, 15 persoane au fost ucise marţi când un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o şcoală primară din Texas, o tragedie care a aruncat America înapoi în coşmarul recurent al atacurilor armate în mediul şcolar, scrie AFP, citat de Agerpres.

Suspectul, un tânăr de 18 ani, a ucis 14 copii şi un profesor, "într-un mod atroce şi fără sens" în oraşul Uvalde, a declarat guvernatorul republican al acestui stat, Greg Abbott, într-o conferinţă de presă.

Presupusul atacatorul a murit şi el în această tragedie care a lovit localitatea situată la aproximativ 130 de kilometri vest de San Antonio, a adăugat el.

Motivele acestui atac, unul dintre cele mai grave într-o şcoală de ani de zile, erau deocamdată necunoscute.

Anterior, Uvalde Memorial Hospital a declarat pe Facebook că a primit în îngrijire "13 copii", precizând că două persoane "au murit" la sosire, fără a preciza vârsta lor.

O femeie de 66 de ani este, de asemenea, în "stare critică", a anunţat un alt spital, University Health, situat în San Antonio, care a spus că a primit "doi pacienţi", un adult şi un copil.

Atacul armat a avut loc la şcoala elementară Robb din Uvalde, un oraş între San Antonio şi frontiera cu Mexicul. Peste 500 de copii au studiat la această şcoală în anul şcolar 2020-2021, potrivit datelor statului.

Ted Cruz, senator republican din Texas, a mulţumit pe Twitter "forţelor de ordine eroice" şi echipelor de prim-ajutor pentru intervenţia lor în cursul acestui "oribil atac armat".

Acest atac au aruncat din nou Statele Unite în groaza atacurilor armate în şcoli, care se repetă frecvent cu imagini şocante cu elevi traumatizaţi, forţaţi să se ascundă în sălile de clasă înainte de a fi evacuaţi de poliţie şi cu părinţi panicaţi, disperaţi în aşteptarea unor veşti despre copiii lor.

America a fost marcată în special de tragedia dintr-un liceu din Parkland, Florida, care a făcut 17 persoane, majoritatea adolescenţi, în 2018.

Atacurile cu armă în locuri publice sunt aproape zilnice în Statele Unite, iar criminalitatea cu arme de foc este în creştere în oraşe mari precum New York, Chicago, Miami sau San Francisco, mai ales după pandemia din 2020.

La mijlocul lunii mai, SUA au fost îndoliate de un atac armat rasist care s-a soldat cu moartea a 10 afro-americani într-un supermarket din Buffalo, în statul New York.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 548

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 1 lună

Nu sunt "aproape zilnice" atacurile publice cu arme, sunt zilnice.Mai multe pe zi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus