Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

FOTO-Efectul unei sesizări cetățenești: Construcție devenită focar de infecție demolată la presiunea Poliției Locale

FOTO-Efectul unei sesizări cetățenești: Construcție devenită focar de infecție demolată la presiunea Poliției Locale

La mai puțin de o lună după ce un sibian nemulțumit sesiza redacția Turnul Sfatului, arătându-se deranjat de starea proastă a unei clădiri din vecinătatea zonei comerciale, imobilul abandonat au fost demolat la presiunea Poliției Locale Șelimbăr.

Construcția în cauză se afla în capătul Bulevardului Mihai Viteazu, pe teritoriul administrativ al comunei Șelimbăr. Zona este una foarte circulată, în vecinătate aflându-se supermarketuri precum Lidl, Mega Image, magazinul de bricolaj Dedeman, precum și numeroase locuințe.

”Este un adevărat focar de infecție, ar trebui să mergeți până acolo să simțiți mirosul emanat. Păcat că nu interesează pe nimeni această problemă”, ne transmitea sibianul deranjat. Totodată, imobilul respectiv, fiind abandonat, era folosit de oameni ai străzii pentru a-și face nevoile.

Într-o primă fază, proprietarul a fost amendat cu o sumă cuprinsă între 500-2.500 de lei, conform H.C.L. Șelimbăr nr. 73/2019 privind regulamentul de bună gospodărire a comunei Șelimbăr.

Ulterior, proprietarul a primit un ultimatum din partea polițiștilor locali pentru a curăța zona, altfel urmând să fie din nou amendat.

”În urma adresei înregistrată la Primăria comunei Șelimbăr, vă comunicăm faptul că proprietarului terenului și clădirii la care faceți referire în petiție i s-a solicitat să salubrizeze imobilele și să limiteze accesul persoanelor care generează deșeuri. Dat fiind faptul că acesta nu s-a conformat în termenul acordat, a fost sancționat contravențional conform H.C.L. Șelimbăr nr. 73/2019 privind regulamentul de bună gospodărire a comunei Șelimbăr. La acest moment, imobilele se află în proprietatea altei persoane juridice, căreia i s-a pus, de asemenea, în vedere să procedeze la igienizarea lor. În situația în care aceasta nu se va conforma în termenul acordat, va fi sancționată contravențional”, explicau reprezentanții Poliției Locale Șlimbăr.

Zilele trecute, întreaga construcție a fost demolată și molozul îndepărtat complet.

Așa arăta zona înainte:

Așa arată acum:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

oare de ce normailtatea este "stire" in Romanica? nu era evident ca daca cladirea aia e insalubra trebuie daramata si proprietarul amendat drastic?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus