Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Peste 64.000 de sibieni vor primi vara aceasta câte 700 de lei bonus

Peste 64.000 de sibieni vor primi vara aceasta câte 700 de lei bonus

Dacă măsurile anunțate de premierul Ciucă săptămâna aceasta se materializează, peste 64.000 de sibieni urmează să primească vara aceasta câte 700 de lei bonus.

Este vorba despre sprijinul pe care guvernul vrea să-l ofere pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 de lei. Acest ajutor va fi oferit o singură dată.

”Numărul pensionarilor din județul Sibiu care în luna mai au avut pensie mai mică de 2.000 de lei este de 64.266”, au explicat pentru Turnul Sfatului oficialii Casei Județene de Pensii Sibiu.

Aceasta este doar una dintre măsurile propuse de guvernanți.

Redăm mai jos tot planul de ajutoare pe care îl pregătește Guvernul:

  • Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
  • Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
  • Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Pe de altă parte, pensia medie la nivelul județului Sibiu, în luna mai 2022, este de 1.784 lei, adică 360 de euro.

Mai mult decât atât, pensia medie în județul Sibiu a scăzut în ultimele patru luni ale acestui an. Spre exemplu, în luna ianuarie a anului 2022 pensie medie era de 1.801 lei. Totodată, inflația în primul trimestru din anul 2022 a fost de 10,4%, ea urcând până la 14,2% în trimestrul doi al anului în curs. Altfel spus, pensionarii sibieni nu doar că au pensii mai mici, dar ele sunt și profund erodate de inflație.

Citește și: 

Peste 6.700 de euro lunar, cea mai mare pensie din Sibiu. Restul pensiilor scad, inflația crește

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Cititor

Acum 1 lună

Am ajuns o tara de pomanagii/cersetori. Platiti cum se cuvine munca oamenilor, nu-i mai umiliti ! Ciolacu vrea sistem de impozitare ca in Occident; pai, sa inceapa cu salariile, pe care sa le faca tot ca in Occident si apoi sa umble la sistemul de impozitare, acela progresiv, adica un nou jaf in buzunarele bietilor romani. Ne-au adus in sapa de lemn, ce sa mai ia de pe noi, pielea ?
Raspunde

Claus

Acum 1 lună

Fiecare lege de acest gen aduce "bunastare" romanilor,nu va mai plangeti,cu fiecare lege impotriva cetateanului marca USL,romanul gaseste bunastare si oaza de liniste,a...da,nu in Romania,ci fugind in occident.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus