Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Unde ajunge hârtia colectată în municipiul Sibiu

Unde ajunge hârtia colectată în municipiul Sibiu

După ce au fost colectate, deșeurile din hârtie vor ajunge la stația de sortare de la Șura Mică. Banii obținuți din valorificarea acestora se reîntorc în sistem, fiind folosiți pentru a plăti activitatea de sortare și, parțial, pentru a plăti activitatea de colectare a deșeurilor de ambalaje din deșeurile municipale, activități care nu sunt plătite de către cetățenii județului Sibiu.

Astfel, un grad de colectare selectivă cât mai ridicat va duce la venituri mai mari din valorificarea deșeurilor reciclabile, care vor ajuta astfel la dezvoltarea un sistem de management integrat al deșeurilor mai performant și menținerea taxei de salubrizare la un nivel suportabil.

Deșeurile de hârtie pre-sortate de sibieni în recipientele de culoare albastră ajung, sunt ridicate și transportate în stația de sortare de la Șura Mică. Lucrătorii din cadrul stației sortează manual deșeurile de hârtie în mai multe categorii, printre care cele mai des întâlnite sunt cartonul maro, maculatura și alte ambalaje de hârtie.

Cu toate că hârtia este un material biodegradabil, reciclarea acesteia are un impact pozitiv semnificativ asupra mediului. Atât prin faptul că se reduce cantitatea de material lemnos exploatat din păduri, cât și datorită faptului că pentru producția de hârtie din deșeuri reciclate consumă cu aproximativ 40% mai puțină energie decât producția din fibră nouă.

În medie, deșeurile din hârtie pot fi reciclate de cel mult patru ori.

În cazul în care ambalajele de carton sunt de mari dimensiuni, iar împăturirea acestora în vederea depozitării în recipientele albastre este dificilă, îndemnul operatorilor de colectare a deșeurilor este să lăsați aceste ambalaje lângă recipientele pentru hârtie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 327

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Silviu

Acum 2 luni

"În cazul în care ambalajele de carton sunt de mari dimensiuni, iar împăturirea acestora în vederea depozitării în recipientele albastre este dificilă, îndemnul operatorilor de colectare a deșeurilor este să lăsați aceste ambalaje lângă recipientele pentru hârtie" - si apoi sa le ia angajatii Soma si sa le arunce la un loc cu deseurile reziduale. Exact asta fac cei de pe masinile care colecteaza rezidualele cu toate deseurile reciclabile care sunt pe langa clopote.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus