Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
13°C

VIDEO A fost votată noua arteziană din piața A. Vlaicu. USR: ”punem cireașa pe un tort pe care nu îl avem încă”

VIDEO A fost votată noua arteziană din piața A. Vlaicu. USR: ”punem cireașa pe un tort pe care nu îl avem încă”

Consilierii locali din partea PNL, FDGR și PSD au decis alocarea a 675.000 de lei, cu tot cu TVA, pentru înlocuirea fântânii arteziene din piața Aurel Vlaicu. Reprezentanții USR au cerut amânarea acestei investiții.

Este vorba de o idee apărută anul trecut, când au fost contractate serviciile de proiectare a unei noi fântâni arteziene în giratoriul aflat la intersecția dintre Calea Dumbrăvii, str. Nicolaus Olahus și bulevardul Mihai Viteazul. Artere care urmează a fi reconfigurate: Calea Dumbrăvii este în șantier, urmând să aibă bandă dedicată autobuzelor și pistă de biciclete separată de carosabil, iar pentru Mihai Viteazul este în lucru o altă documentație pentru reconfigurare, în sensul creării de benzi dedicate transportului în comun, a unei piste de biciclete separată și reamenajarea spațiilor pietonale. Proiecte care – potrivit Planului de mobilitate urbană durabilă aflat în consultare publică – obligă la reconfigurarea sensului giratoriu din piața Aurel Vlaicu. ”Este necesară adaptarea intersecţiei M. Viteazu – Rahovei, precum şi a intersecţiei din piaţa Aurel Vlaicu pentru realizarea unor coridoare continue şi sigure pentru deplasările velo. Astfel, aceste intersecţii vor fi amenajate aplicând modelul olandez de configurare a pistelor în intersecţii cu sensuri giratorii”, se arată în Planul amintit.

Acesta este contextul în care, la proiectul de alocare a 675.000 de lei, cu tot cu TVA, pentru a înlocui actuala arteziană cu una mai mare, aleșii locali din partea USR au cerut amânarea. ”Grupul consilierilor USR va vota «abținere». Doresc să vă amintesc că în momentul de față sunt prevăzute lucrări de modernizare care presupun reconfigurarea traficului și în acel punct. În intersecție vor pătrunde piste pentru biciclete și benzi dedicate pentru traficul în comun și nu există soluții, deocamdată, ca trecerea să fie eficientă și sigură. De unde rezultă și îngrijorarea noastră: dacă investim acum și constatăm mai apoi că trebuie modificată această investiție, ce facem? Acest proiect ar trebui să fie ultimul pas, altfel pare că vrem să punem cireașa pe un tort pe care nu îl avem încă”, a spus Diana Mureșan, consilier local din partea USR.

Poziția ei nu a generat niciun fel de reacție din partea reprezentanților Primăriei Sibiu. Proiectul a fost adoptat cu voturile consilierilor PNL, PSD și FDGR.

Citește și Actualizare: Cum va arăta viitoarea arteziană din piața Aurel Vlaicu

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Aroganti si incompetenti (sa nu le zicem impostori) in functii in frunte cu fodor platiti regestedin banii nostri

Acum 1 lună

Pe langa faptul ca se putea reabilita pentru moment fantana cu probabil 10% din cei aproape 700.000 de lei, argumentul USR cu lucrarile ce urmeaza e foarte bun. NU trebuia modernizata acum. Daca ulterior trebuie reconfigurata? O sa vina cei ce au votat pentru cu banii de acasa? La fel au modernizat tribuna stadionului si la 2 ani au demolat-o. Cartelul FDGR+PNL+PeSeDe arunca cu bani firmelor contractante si nu dau socoteala nimanui.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Filomina Colceriu

Acum 1 lună

Useristii ar fi votat si ei, daca ar fi avut jocuri de lumini in culorile curcubeului baietilor veseli!
Raspunde

PNL-ul fundului

Acum 1 lună

Mesaj tipic de PNL. Singura voastra grija este ****. Fix cu asta ii tratati pe cetateni, jegurilor. Liberali, pe naiba. Sunteti conservatori fatarnici si hoti.

Raspunde

...

Acum 1 lună

Nu avem tort, insa in curand o sa avem coliva...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus