Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Un bărbat a murit pe stradă, în fața spitalului din Ploiești. Paznicul nu ar fi alertat cadrele medicale

Un bărbat a murit pe stradă, în fața spitalului din Ploiești. Paznicul nu ar fi alertat cadrele medicale

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a dispus verificări de urgenţă, după ce un bărbat de 86 de ani a decedat, vineri, în faţa Spitalului Municipal, iar paznicul unităţii, care ar fi observat că persoana în cauză a căzut, nu ar fi alertat cadrele medicale.

"Având în vedere tragicul eveniment întâmplat astăzi în faţa Spitalului Municipal Schuller, primarul Andrei Volosevici a dispus de urgenţă cercetarea celor întâmplate şi verificarea camerelor de filmat. În situaţia în care se dovedeşte că angajaţii spitalului nu au acţionat cu bună credinţă, vor fi aplicate sancţiuni disciplinare", se arată într-un comunicat de presă transmis Agerrpes de Primăria Ploieşti.

Conform sursei citate, edilul a primit informaţii contradictorii cu privire la acest eveniment.

"Informaţiile pe care le-am primit în primă fază sunt contradictorii, de aceea am dispus aceste verificări. Indiferent de funcţie, suntem în primul rând oameni şi dacă se dovedeşte vinovăţia salariaţilor de la spital, vom merge chiar până la desfacerea contractului de muncă", a declarat primarul Andrei Volosevici, potrivit comunicatului menţionat.

Un bărbat de 86 de ani a decedat, vineri, după ce a căzut pe stradă, lângă Spitalul Municipal Ploieşti, fiind observat de către paznicul de la spital, care nu ar fi alertat cadrele medicale, apelul la 112 fiind făcut ulterior de o persoană care s-a aflat în zonă.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, George Duţă, a precizat, pentru AGERPRES, că un echipaj cu medic a intervenit în Ploieşti, în zona Spitalului Municipal, unde un bărbat de 86 de ani se afla în stare de inconştienţă. Acesta a fost supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

"La data de 27 mai, în jurul orei 11,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Ana Ipătescu din municipiu se află o persoană inconştientă. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 86 de ani, care a fost declarat decedat de către personalul medical sosit la faţa locului. Din primele verificări efectuate de poliţişti, nu rezultă indicii de săvârşire a vreunei infracţiuni. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Viceprimarul Ploieştiului Magdalena Trofin a declarat, pentru AGERPRES, că din discuţiile avute a rezultat faptul că angajatul firmei de pază cu care spitalul are contract ar fi observat că bărbatul s-a prăbuşit lângă gardul spitalului, însă nu a avut "o reacţie logică de a alerta autorităţile medicale".

"Regret foarte mult incidentul şi transmit condoleanţe familiei îndoliate! Personalul spitalului a intervenit de îndată ce a fost alertat de o persoană aflată în zonă, dar, din păcate, bărbatul a fost declarat decedat", a spus Trofin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

Ghinion, spitalul era tocmai in acel loc.
Raspunde

1

Acum 1 an

bine ca nu l-au internat, ii mai bagau o suferinta de 2-3 saptamani, cu acelasi rezultat !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus