Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

UTIL: Unde ajung deșeurile colectate în municipiul Sibiu și ce se întâmplă cu ele

UTIL: Unde ajung deșeurile colectate în municipiul Sibiu și ce se întâmplă cu ele

În momentul de față deșeurile colectate selectiv de la aproximativ 300.000 de locuitori ai județului Sibiu, incluzând aici municipiul Sibiu și câteva zone ale județului unde activează compania Soma, sunt gestionate în stațiiile de sortare și compost de la Șura Mică.

Astfel, aici sunt aduse deșeurile reciclabile și cele biodegradabile colectate de la cetățenii și societățile comerciale din Sibiu, Tălmaciu, Ocna Sibiului, Avrig, Cisnădie și din alte 23 de comune (Vurpăr, Şura Mică, Rășinari, Șelimbăr, Sadu, Şura Mare, Orlat, Cristian, Boiţa, Râul Sadului, Gura Râului, Poplaca, Loamneș, Roșia, Slimnic, Pauca, Marpod, Nocrich, Cârţa, Cârțișoara, Porumbacu de Jos, Racovița şi Turnu Roșu).

Din sumele obținute din vânzarea deșeurilor reciclabile, ADI ECO Sibiu va plăti operatorului de sortare costurile aferente activității de sortare, iar operatorului de colectare și transport costurile aferente activității de colectare și transport al deșeurilor de ambalaje din deșeurile municipale. Diferența se va aloca în conturile unităților administrativ-teritoriale pentru susținerea activităților specifice serviciului de salubrizare. Din veniturile obținute din vânzarea compostului, în situația în care se vor obține astfel de venituri știut fiind faptul că în lipsa unei legislații care să reglementeze compostul vânzarea acestuia este foarte greoaie, se va susține, în parte, activitatea de compostare.

În recipientele de culoare maro (pentru deșeurile biodegradabile) se vor depune doar deșeuri precum frunze, iarbă, crengi, resturi de fructe și legume, pliculețe de ceai sau zaț de cafea, coji de fructe și legume.

În recipientele de culoare galbenă (pentru deșeurile din plastic și metal) se vor depune doar deșeuri precum pahare și tacâmuri de unică folosință, sticle de plastic (PET-uri), jucării vechi, pixuri stricate, doze de băuturi, cutii de conservă.

În recipientele de culoare albastră (destinate deșeurilor din hârtie și carton) se vor depune doar deșeuri precum cutii de pantofi, cutii de aparatură electrocasnică, plicuri, fotografii, pahare de carton, etichete de haine, pungi de cadouri etc.

În recipientele de culoare verde (pentru deșeurile din sticlă) se vor depune doar deșeuri precum sticle și borcane goale, resturi de geamuri etc.

”Ne jucăm și curățăm, ediția a IV-a” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Parteneri: MedLife, Romgaz, Terra Building, Apă Canal, Azets și SOMA.

Proiect Turnul Sfatului susținut de ADI ECO Sibiu și Decathlon.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 566

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus