Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
27°C

VIDEO Iohannis: despre modificarea impozitelor se discută mai mult la televizor, decât în coaliție

VIDEO Iohannis: despre modificarea impozitelor se discută mai mult la televizor, decât în coaliție

Ieșirile publice pe subiectul modificării sistemului de impozitare nu ar trebui să sperie românii, susține președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a vorbit despre discuțiile de modificare a sistemului de impozitare înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

"Discuţii evident sunt şi este uşor de înţeles de ce sunt aceste discuţii, în condiţiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a finanţa toate subvenţiile care au fost decise, de exemplu în sectorul energetic, este nevoie, pe cealaltă parte, de venituri şi toată lumea caută venituri în plus, însă la acest moment nu există o decizie la nivelul coaliţiei pentru a schimba sistemul de impozitare şi nu cred că se va întâmpla foarte curând. Nu este, după părerea mea, greşit să fie luate în discuţie diferite variante posibile, însă românii nu trebuie să trăiască cu teama că mâine se schimbă sistemul de impozitare şi dintr-o dată trebuie să plătească mai mult”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

El a lăsat de înțeles că aceste discuții fac parte mai degrabă din jocul politicienilor de a se afla în treabă. Șeful statului se bazează pe promisiunea conducerii Executivului, potrivit căruia impozitele nu vor fi modificate. ”Aceste lucruri rămân cum sunt stabilite şi discuţiile care se poartă, în mod nu neapărat cu titlu de noutate, dar ele se poartă mai mult la televizor decât în coaliţie. Nu există o decizie politică pe creşterea impozitului sau a taxării şi Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea, ceea ce aşa va rămâne".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Romania tâlharilor bine inscaunaţi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus