Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
30°C

Șelimbărul va juca pe stadion nou: ”Am bătut U Cluj, Concordia, Buzăul, batem și Dinamo”. Războiul din Ucraina întârzie montarea nocturnei

Șelimbărul va juca pe stadion nou: ”Am bătut U Cluj, Concordia, Buzăul, batem și Dinamo”. Războiul din Ucraina întârzie montarea nocturnei

Stadionul echipei CSC Șelimbăr va fi gata la toamnă, anunță primarul Marius Grecu, dând asigurări că cel mai probabil meciul împotriva echipei Dinamo București se va juca acasă, pe noua arenă.

”Lucrările sunt în grafic, ne așteptăm ca în toamnă să putem să disputăm meciuri aici. Există o întârziere doar la instalația de nocturnă, pentru că stâlpii urmau să fie aduși din Ucraina, acolo se fabricau. Am înțeles că s-a luat legătura cu un producător din Turcia, însă această țară nefiind în Uniunea Europeană, trebuie să primească anumite certificări pentru a exporta.

Am primit asigurări că în luna septembrie vom putea juca primele meciuri pe acest stadion. Asta înseamnă că 2,3 etape, în funcție de cum va fi făcut programul, le vom juca în deplasare, urmând ca apoi să revenim în Șelimbăr”, spune primarul Marius Grecu.

Legat de meciurile cu proaspăta retrogradată din prima ligă de fotbal, Dinamo București, primarul spune că nu se aștepta la aceste meciuri, în această ligă.

”Cu Dinamo va fi complicat, dar noi am bătut acasă U Cluj, am bătut Concordia Chiajna, Buzăul, putem și cu Dinamo. Singurele eșecuri le-am avut cu Csicksereda și cu Hermannstadt. Nu mă așteptam să-i întâlnim în Liga 2, poate doar dacă intram noi în prima ligă”, spune Marius Grecu.

Stadion de 1,8 milioane de euro

Echipa de fotbal a Șelimbărului va avea bază sportivă de 1,8 milioane de euro, o investiție a Companiei Naționale de Investiții.

Baza sportivă va avea un teren omologat de UEFA și Federația Română de Fotbal, cu 500 de locuri, cu nocturnă, și un teren de dimensiuni mici, care va fi folosit și pentru alte sporturi. Toată investiția se ridică la peste 1,8 milioane de euro. De asemenea, se va construi și o clădire pentru vestiare, zonă administrativă, dar și o parcare.

Proiectul a fost prevăzut în dosarul înaintat de România către UEFA, pentru organziarea Campionatului European de fotbal, mutat în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Țara noastră și-a luat angajamentul să modernizeze 400 de terenuri la nivel național, iar în acest proiect este inclus și cel de la Șelimbăr.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 2 luni

500 de locuri...sa joace la Sibiu si asta sa-l lase pt antrenamente si amicaluri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus