Miercuri,
06.07.2022
Innorat
Acum
19°C

Boița se pregătește de terminarea autostrăzii. ”Putem fi un pol de dezvoltare al județului”

Boița se pregătește de terminarea autostrăzii. ”Putem fi un pol de dezvoltare al județului”

Cadastrare, cartier de locuințe pentru tineret, PUG și parc industrial pe 67 de hectare sunt pașii urmăriți de administrația din Boița pentru a dezvolta aici economia.

Nicolae Cocoș, primarul comunei Boița susține că localitatea va deveni punctul de intersecție a două din cele mai importante autostrăzi din țară, fapt ce îi va conferi un avantaj considerabil din punct de vedere economic.

”Boița, precum și celelalte localități din zonă, putem să devenim un centru de dezvoltare economică. Primul pas l-am demarat, oamenii să devină proprietari, să definitivăm planul cadastral, apoi Planul Urbanistic General, iar pasul 3, un parc industrial pe 67 hectare”, spune primarul.

El spune că deși Boița are foarte mult teren blocat în zona de protecție, datorită construcțiilor vechi, istorice, din zona Oltului, tot s-au găsit 67 de hectare de teren pentru începerea parcului industrial.

”Am studiat cu foarte multă atenție și în mod normal ar trebui minim 20 de hectare pentru a începe un parc.  Este suficient pentru ce avem noi și pentru dezvoltare”, spune primarul.

Înainte de asta, spune că se va finaliza în acest an planul cadastral al localității, cel puțin pe extravilan. Urmează apoi elaborarea PUG-ului.

”Noi funcționăm acum pe un PUG din 2001. Prin noul PUG ținem cont de dezvoltarea zonei și de toate proiectele pe care le avem în vedere”, explică primarul.

Jumătate din extravilanul comunei, expropriat pentru autostrăzi

Printre toate aspectele bune pe care le vor aduce celor două localități cele două autostrăzi care vor trece pe aici, spre Pitești și Brașov, există și un detaliu negativ. Jumătate din extravilanul localității a fost expropriat pentru a face loc lucrărilor.

”Ne-au exproprierat jumătate din extravilan cele două autostrăzi. Ne ia mai mult din domeniul public, pășunat și fond forestier, dar pe undeva e de înțeles, trebuie să se facă și autostrăzile”; spune Nicolae Cocoș.

S-a găsit totuși loc pentru câteva hectare unde urmează să se construiască un cartier pentru tineret.

”Ne vor ajuta autostrăzile la mobilitate. Nu mai e cum a fost odată, vine lume și din altă părți, iar noi ne gândim la un cartier. Legislația ne permite să dăm parcele tinerilor să construiască case de locuit, iar asta cred că va fi un avantaj, pentru că va fi nevoie și de forță de muncă. Suntem ca o mireasă, scuzați expresia, dar noi avem potențial și dacă știm să ne măsurăm și să anticipăm pașii putem fi un pol de dezvoltare al județului”, a mai spus primarul.

Sursa foto: Ioan Adrian Gică

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus