Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Încă un general rus a fost ucis în estul Ucrainei. ”Din nou, generalul a condus oamenii în atac”

Încă un general rus a fost ucis în estul Ucrainei. ”Din nou, generalul a condus oamenii în atac”

Un general rus a fost ucis în estul Ucrainei, a anunțat duminică un jurnalist din presa de stat rusă, adăugându-se la șirul de pierderi militare de rang înalt suferite de Moscova, relatează Reuters.

În informația, publicată pe Telegram de către reporterul televiziunii de stat Alexander Sladkov, nu s-a precizat cu exactitate când și unde a fost ucis generalul-maior Roman Kutuzov.

”Din nou, generalul a condus oamenii în atac. Deși avem o mulțime de colonei, maiori, căpitani, sergenți, astfel de generali eroici, precum Kutuzov, se simt în primul rând comandanți de luptă”, a transmis jurnalistul, conform Pravda.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ministerului rus al Apărării.

Forțele rusești au intensificat atacurile pentru a cuceri Sievierodonetsk, un oraș-cheie din regiunea Donbas din estul Ucrainei, pe care Moscova îl vizează, după ce nu a reușit să cucerească capitala Kiev la începutul războiului.

Rusia clasifică deja decesele militare ca fiind secrete de stat chiar și în vremuri de pace și nu și-a actualizat cifrele oficiale privind victimele din Ucraina din 25 martie, când a declarat că 1.351 de soldați ruși au fost uciși de la începutul campaniei sale militare la 24 februarie.

Rusia afirmă că desfășoară o "operațiune militară specială" menită să demilitarizeze Ucraina și să o scape de naționaliștii care amenință populația rusofonă. Ucraina și țările occidentale resping afirmațiile Rusiei ca fiind un pretext pentru a invada.

Ministerul britanic al Apărării a declarat luni că Rusia pare să fi suferit pierderi semnificative în rândul ofițerilor de rang mediu și inferior din Ucraina.

Sursa foto: Pravda.ru

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Rapitoare bolșevica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus