Miercuri,
16.10.2024
Innorat
Acum
10°C

Să vezi ce meniu ”și-a tras” Împăratul Romanilor...

Să vezi ce meniu ”și-a tras” Împăratul Romanilor...

De fapt, chiar de aceea am și mers pe terasa Împăratului Romanilor: fiind în trecere pe pietonala Bălcescu, sunt oprit într-o zi de un amic. ”Băi, tu ai văzut ce meniu și-au «tras» ăștia aici?”, mă întreabă așezat și indicându-mi tot felul de poze din meniul restaurantului hotelului aflat zona zero a Sibiului.

Și chiar arătau extrem de interesant pozele acelea, așa că în seara sâmbetei care tocmai s-a scurs ne-am așezat trei pe mica terasă a hotelului Împăratul Romanilor. Dacă nu ai o problemă să întâlnești de fiecare dată când ridici ochii câte o privire care te fixează, atunci terasa pe lângă care forfotește pietonala Bălcescu este un loc potrivit. Mobilierul este comod dar, mai ales, personalul este exemplar. Ospătarii – trei la număr pentru câteva mese pe terasă – sunt toți foarte tineri (nu cred că au mai mult de 20 de ani), foarte atent îmbrăcați, foarte politicoși și foarte profesioniști.

”Frumusețe, culoare, parfum, arome, gust” promite prima pagină a noului meniu de la Împăratul Romanilor. Din poze, cel puțin, lucrurile arată senzațional. De la ”banale” afumături de casă care în poză apar asemenea unui biftec tartar, la colțunașii umpluți cu fălcuțe de vițel în sos de smântână naturală (sic!), la năutul cu sfeclă coaptă, grădina de legume, pieptul de rață cu dulceață de ceapă roșie ori ”french rack”-ul de miel, pozele din meniu au toate șansele să îți lase gura apă.

Și deși sunt mai multe preparate, la văzul pozelor le-am comandat aproape exclusiv doar pe cele care erau și ilustrate.

Supă de găină cu tăiței de casă, Împăratul romanilor

Mâncarea ne-a fost adusă pe masă într-un timp decent și la temperaturi potrivite. Iar ceea ce se promitea prin pozele din meniu, a devenit aievea și în farfurie: frumusețe și gust.

Năut cu sfeclă coaptă, Împăratul Romanilor

Năutul cu sfecla coaptă a fost delicios, chiar dacă ar mai fi mers câteva ridichi alături. Supa de găină cu tăiței de casă, la fel – gustoasă, deși dacă ar fi să îi caut un cusur, carnea îi era ”de la Metro”.

O surpriză mai mare a fost pieptul de pui cu trufe și brânză maturată. Gătit la cuptor pe cărbuni, puiul avea o plăcută aromă de fum, trufele negre și-au impregnat din plin aroma în stratul de brânză de de-asupra, ciupercile cu usturoi întregind foarte plăcut experiența.

Piept de pui cu trufe și brânză maturată, Împăratul Romanilor

Alături de mine, progenitura-mi a devorat coastele de porc botezate ”famous ribs «St. Louis style», promise prin meniu a fi gătite domol la cuptor și ușor afumate, fiind însoțite de millefoglie de cartofi cu brânză maturată, un sos de barbeque cu prune uscate și câteva murături.

Tagliatelle cu hribi și trufe negre, Împăratul romanilor

Singurul preparat care, pur și simplu, ”n-a mers” au fost tagliatellele cu hribi și trufe negre. Deși pastele erau promise a fi făcute ”de casă”, ceva lipsea (inclusiv aroma de trufe) din gustul preparatului. L-am cerut a ne fi împachetat pentru acasă, dar nici a doua zi nu s-a dovedit mai breaz.

Famous ribs «St. Louis style», Împăratul Romanilor

Deserturile, însă, au fost o nouă plăcere. Chiar dacă ”royal chocolate” (foto principală) n-a mai fost adus pe ”gheață carbonică” așa cum era promis în meniu, faptul că globul de ciocolată trebuia mai întâi spart cu lingurița pentru a aduce la lumină crema de lime și vișine în sirop de lichior Amaretto a fost o atracție.

Iar laptele de pasăre, prezentat drept ”desertul copilăriei” a avut – la fel – nu doar gust, ci și prezență estetică în farfurie.

Lapte de pasăre, Împăratul Romanilor

Dacă vrei să mănânci la Împăratul Romanilor ar fi bine, totuși, să îți verifici cardul înainte. Noi am plătit pentru experiența mai sus descrisă 341 de lei: 55 de lei pentru ”famous ribs”, 38 de lei pentru tagliatellele cu hribi și trufe, 36 de lei pentru pieptul de pui cu trufe și 24 de lei pentru năutul cu sfeclă coaptă. La desert, am plătit 36 de lei pentru bila de ciocolată cu cremă de lime și 25 de lei pentru laptele de pasăre. Nota de plată a fost completată și de cei 14 lei plătiți pentru o limonadă cu apă, 12 lei pentru o apă la trei sferturi, 66 de lei pentru o ”dublă” de pălincă Zetea și 15 pentru pentru un pahar cu vin alb.

Împăratul muștelor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 ani

Totuși, e Împăratul Romanilor, nu Împăratul Sașilor.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

zău? Da de ce-i spune Împăratul Romanilor? Păi îți spun eu, incultule: pentru că la inaugurare oaspetele de seamă a fost Împăratul Sfîntului Imperiu Roman de Națiune Germană (Heliges Roemisches Reich Deutscher Nation, zis și Primul Reich). Mai pune mâna pe o carte de istorie înainte de a te crede postac șmecher care se face de marea rușine.
Raspunde

Sparrow

Acum 2 ani

Dacā era Împāratul Scotienilor costa un sfert, iar pastele ti le fierbeai singur cu termoplonjonul
Raspunde

@Aci Dutu

Acum 2 ani

Zbiara cultura in tine, ciobane! Ne lasi?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 ani

Mai degraba le-a fost rusine cu Imparatul Sasilor.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

meri la vale, vîlîule
Raspunde

Pofticiosul

Acum 2 ani

Bravo! Chiar am scris acum ceva vreme sa mergeti la Imparatul Romanilor sa vedem si noi meniul si preturile! Scump! Nu ma tenteaza nimic din cele prezentate. Supa de gaina (gaina adevarata, nu de la Metro, mananc la mama, iar restul ma lasa rece. Poate desertul de ciocolata...
Raspunde

Teo

Acum 2 ani

Fițe fițoase! Te miri ce și-n fond nimic! Supa de gaina de tara e mai gustoasa, iar tăițeii mai fini!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus