Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
12°C

Controale pe autostrada A1 – 16 șoferi au fost amendați ieri pentru lipsa centurii

Controale pe autostrada A1 – 16 șoferi au fost amendați ieri pentru lipsa centurii

Autoritățile au desfășurat ieri o acțiune preventivă pe linia portului centurii de siguranță, pe autostrada A1, sensul de mers Deva – Sibiu. Timp de trei ore și jumătate, au fost verificate câteva zeci de autoturisme.

Acțiunea a avut loc în intervalul orar 09:30 – 13:00, pe A1, în spațiile de servicii situate pe sensul Deva - Sibiu, la km. 260, în zona localității Cristian.

Activitatea preventiv – informativă s-a focusat pe simularea consecințelor unui impact frontal la o viteză de 20 km/h pentru conștientizarea riscului la care se expun participanții la trafic în momentul în care nu poartă centura de siguranță. Aproximativ 80 de conducători auto și pasageri deopotrivă au fost invitați în simulatorul de accidente pentru a testa, la o viteză redusă, forța la care se supune organismul în momentul lovirii unui obstacol sau a unui alt autovehicul.

Cu ocazia derulării activității, polițiștii rutieri au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.160 de lei, dintre care 16 pentru neportul centurii de siguranță.

De la începutul anului și până în prezent, la nivelul Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, 936 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 353.000 de lei pentru neportul centurii de siguranță.  Totodată, 17 pasageri au fost avertizați în scris pentru nerespectarea aceleiași prevederi legale.

„Centura nu este un accesoriu de purtat în funcție de ce îți place sau nu, ci este dispozitivul de siguranță care te ține în viață.”

Polițiștii le reamintesc participanților la trafic faptul că centura de siguranță rămâne în continuare cel mai sigur dispozitiv de protecție de care poate beneficia cel aflat în autovehicul. În cazul nefericit al producerii unui eveniment rutier, centura îți salvează viața la propriu. Datorită centurii șoferul nu se lovește de volan sau/și parbriz, nicio persoană din cele aflate în auto nu va fi proiectată în afară, pasagerii din spate nu îi vor răni pe cei din față, iar leziunile interne sunt reduse la minim.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ura

Acum 4 luni

La nivelul Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, . Frate nu stiam de autostrada asta. Probabil numai personalul este dimensionat pentru asta. Va doresc o calatorie placuta pe segmentul Sibiu R Valcea.
Raspunde

Un sibian

Acum 3 luni

sa vina 2-3 zile pe str. Sacel - str. D Cantemir...dar sa vina macar 2 echipaje ca sigur au ce face (sa nu ocoleasca sensul giratoriu str. Sacel - str. Litovoi + sensurile unice str. Litovoi si str. Dragalina!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus