Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

DIICOT: Şeful de la combaterea traficului de droguri ceruse pensionarea înainte de evenimentele de la Saga

DIICOT: Şeful de la combaterea traficului de droguri ceruse pensionarea înainte de evenimentele de la Saga

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, un decret privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a procurorului Bogdan - Felician Voicu, şeful Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT, scrie Agerpres.

Mai multe publicaţii au susţinut că Bogdan - Felician Voicu a fost revocat din funcţie de şeful statului ca urmare a faptului că doi tineri au murit după ce au consumat droguri la Saga Festival din Bucureşti, însă DIICOT a transmis luni un comunicat de presă în care precizează că procurorul solicitase şi obţinuse, încă din luna mai, aprobare pentru pensionare din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, conform DIICOT, Bogdan - Felician Voicu, procurorul şef al Secţiei de combatere a traficului de droguri, a formulat pe 17 mai o cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare, în baza dispoziţiilor art.82 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Ulterior, la data de 24 mai, Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 10 iunie 2022, a lui Bogdan - Felician Voicu, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul acestei structuri specializate.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea procurorului din funcţie, începând cu data de 10 iunie 2022, aşa cum solicitase magistratul.

Doi tineri au murit şi mai mulţi au fost transportaţi la spital în urma consumului de droguri la festivalul Saga, care s-a desfăşurat în weekend la Arena Naţională din Capitală. 

foto Saga Festival/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

Crime cu premeditare.
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Pai era chiar culmea sa nu ceara pensionarea, ca orice judecator sau procuror care "se respecta". Toti abia asteapta sa treaca pragul ala usor de trecut stabilit printr-o lege rusinoasa in 2004. Toti asteapta pensia speciala grasa si "devreme-acasa", adica de pe la 48 de ani incolo te cam astepti sa-i vezi pensionati, ca-s greu incercati... Cui ii pasa de justitie? Poate noua fraierilor care le platim salariile si pensiile, cei care iesim in strada pentru apararea justitiei. Lor doar de pensia speciala le pasa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus