Vineri,
17.01.2025
Partial Noros
Acum
-5°C

O femeie din Vâlcea a murit după ce a fost înțepată de un bondar; a intrat în șoc anafilactic. Medic: reacția rapidă este cea mai importantă

O femeie din Vâlcea a murit după ce a fost înțepată de un bondar; a intrat în șoc anafilactic. Medic: reacția rapidă este cea mai importantă

O femeie de 50 de ani din județul Vâlcea a murit duminică seara după ce a fost înțepată de un bondar și a intrat în șoc anafilactic, anunță ISU Vâlcea. 

"Persoană aflată în șoc anafilactic în comuna Gradistea, sat Obislavu, intrată în stare de inconștiență. Intervine o autospecială, cu echipaj format din paramedici.  Echipajul SMURD se află în misiune la alt caz. Intervine, în sprijin, si o ambulanta SAJ de la statia Horezu" au transmis duminică reprezentanții ISU Vâlcea.

Din păcate, manevrele de resuscitare au avut rezultat negativ și a fost declarat decesul femeii. 

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș din Capitală, a declarat la Digi24 că este foarte important ca în astfel de situații să se intervină de urgență. Reacția rapidă este cea mai importantă, a subliniat el.

"Este foarte greu să previi astfel de reacții de șoc anafilactic, care sunt foarte rare", a afirmat Marinescu. "Nu înseamnă că ne așteptăm ca acest șoc să apară frecvent, probabil e un caz la câteva mii.

Dacă trec câteva minute de la înțepătura unei insecte care duce la aceasta reacție alergică – sau dacă o persoană știe că are diverse forme de alergie la alimente, la insecte – și nu se intervine imediat, consecințele sunt greu de înlăturat.

Unele persoane știu că au astfel de probleme și au la îndemână cortizon injectabil, dar trebuie să știe să își facă injecția.

Probleme pot apărea dacă persoanele cu alergii sunt în zone cu acces dificil.

E foarte greu de rezolvat ca la carte un șoc anafilactic, luând doar medicamente antialergice. Intervenția rapidă la 112 poate rezolva astfel de cazuri. Cei care au predispoziție la dezvoltarea diverselor alergii trebuie să fie atenti și să se ferească de factorii care le pot provoca", a explicat medicul, potrivit sursei citate.

foto ilustrativă TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 ani

Halal medicina de urgenta, resuscitare soc anafilactic cu oțet si palme...
Raspunde

Emil

Acum 2 ani

Pe vremuri era afis in salvare cu manevrele de resuscitare pentru soc anafilactic; adrenalina, miofilin, hemisucinat de hitrocortizon, romergan, etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus