Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Trei milioane de euro: CNI licitează cea mai mare creșă din Sibiu, pe strada Viitorului

Trei milioane de euro: CNI licitează cea mai mare creșă din Sibiu, pe strada Viitorului

Compania Națională de Investiții a lansat licitația pentru adaptarea proiectului-tip și execuția lucrărilor pentru o creșă cu o capacitate de 110 locuri, pe strada Viitorului, în municipiul Sibiu.

Va fi cea mai mare și modernă creșă a Sibiului, bugetul alocat de CNI acestui contract fiind de 15,2 milioane de lei, fără TVA. 4.500 de mp este terenul pe care urmează a fi construită, între strada Viitorului și strada Teilor. Clădirea va avea un singur nivel cu o suprafață utilă de 2.400 de mp, fiind prevăzută atât amenajarea de spații verzi, cât și a unui loc de joacă generos.

”Se propune construirea unei creșe pentru 110 copii. Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în trei nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Documentație prin care se insistă inclusiv asupra orientării geamurilor. ”Pentru construcţiile de creşe amplasamentul trebuie să asigure o suprafaţă de minimum 25 mp/copil. Dormitoarele şi spaţiile de joacă din creşe vor fi orientate sud, sud-est, sud-vest”.

Funcțional, viitoarea clădire va avea 11 dormitoare, șase camere de joacă prevăzute cu vestiar-filtru și grupuri sanitare, o cantină, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zonă de birouri și camere tehnice. Pe acoperiș este solicitată amplasarea de panouri voltaice și pentru prepararea apei calde, dar și amenajarea de spații verzi.

Citește și 880 de copii nu și-au găsit loc în creșele și grădinițele din Sibiu. Autoritățile: natalitatea a crescut cu 3%

Cea mai mare creșă

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor de către constructorii interesați a fost fixat pentru ziua de 22 iunie 2022. Funcționarii CNI estimează că vor finaliza evaluarea ofertelor depuse (75% - prețul ofertei, 25% - experiența profesională a constructorului) cel mai târziu la finele lunii iulie a acestui an.

După atribuirea contractului, constructorii angajați vor avea un termen de două luni pentru adaptarea proiectului-tip la situația din teren, după care în termen de 12 luni vor trebui să finalizeze și clădirea.

Cu 110 locuri, creșa de pe strada Viitorului va deveni cea mai mare din municipiu. Primăria Sibiu are, de asemenea, în lucru ridicarea unei creșe în cartierul Ștrand, pe strada Hațegului – 105 locuri.

Totodată, în diferite stadii de execuție sunt o creșă în Piața Cluj (50 de locuri, alături de o grădiniță cu 80 de locuri), una în cartierul Țiglari (90 de locuri) și una în Vasile Aaron (60 de locuri)

Citește și Noile creșe ale Sibiului termină anul tot în proceduri de atribuire. ”Sperăm ca de data aceasta...”

Sursa foto: Compania Națională de Investiții

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cacao

Acum 3 luni

Daca nu se rezolva traficul pe Viitorului prin modrenizarea drumului pe sub podul de cale ferata de la Libertatea, toata zona o sa se blocheze. Dar de unde sa inteleaga primareasa “ le stie pe toate” o chestie atat de simpla!!!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 3 luni

dacă nu te trimiteau pe tine de la partid să spui, nu afla nimeni. oricum scrii prostii
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 3 luni

Asta mai lipsea, cea mai mare cresa din haznaua Romania.
Raspunde

Eu

Acum 3 luni

Într-adevăr ,zona este plina de copii Hipodrom si V.Aaron sunt mai puțin populate,....bine ca nu construiește primaria cea mai mare creșă în cartierul Magnolia sau undeva pe la gradina zoo....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus