Miercuri,
17.08.2022
Thunderstorm
Acum
21°C

Vreme caniculară cu episoade frecvente de instabilitate atmosferică, în următoarele două săptămâni

Vreme caniculară cu episoade frecvente de instabilitate atmosferică, în următoarele două săptămâni

Vremea va fi, în general, caniculară în următoarele două săptămâni (6 - 19 iunie), însă perioadele de instabilitate atmosferică nu vor lipsi, iar frecvenţa acestora se anunţă crescută pe tot parcursul intervalului analizat, la nivelul întregii ţări, conform prognozei de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), și citată de Agerpres.

În Transilvania, valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii până în data de 10 iunie, iar media acestora va fi de 25 - 26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 30 - 31 de grade. Tendinţa de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 28 de grade este prognozată din 16 iunie. Temperaturile nocturne vor avea uşoare oscilaţii pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11 - 14 grade. Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 9 - 11 iunie şi după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi mai importante de apă va fi ridicată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Kokos

Acum 2 luni

Aloo redactia : vreme caniculara inseamna temperaturi peste 35 grade ! Din prognoza citata nu vor fi nicaieri in tara temperaturi de 35 grade in urmatoarele 2 saptamani. Va rog nu mai preluati cuvant cu cuvant texete de la amatorii de la Agerpres
Raspunde

Iris

Acum 2 luni

Expresia "Vreme caniculară" -când temperaturile depășesc 35⁰C.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus