Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Proceduri de șapte luni pentru lucrări de o lună: lucrările suplimentare pentru noul parc Tilișca au fost scoase la licitație

Proceduri de șapte luni pentru lucrări de o lună: lucrările suplimentare pentru noul parc Tilișca au fost scoase la licitație

Administrația locală a scos la licitație execuția unor lucrări suplimentare pentru viitorul parc Tilișca, lucrări care să dureze maxim o lună. Pentru evaluarea eventualelor oferte depuse, Primăria Sibiu estimează că are nevoie de șase luni, bugetul necesar acestor lucrări fiind aprobat din aprilie. 

La două luni de la alocarea de către Consiliul Local Sibiu a celor două milioane de lei estimate a fi necesare unor lucrări suplimentare de consolidare a dealului pe care este amenajat al doilea parc al Sibiului (ca mărime), Primăria a scos la licitație și atribuirea contractului de execuție.

Termenul limită de depunere a ofertelor de către constructorii interesați a fost stabilit peste aproape o lună, pentru ziua de 30 iunie 2022. Conform anunțului dat publicității prin Sistemul electronic al achizițiilor publice, funcționarii Primăriei Sibiu estimează că vor avea nevoie de aproximativ șase luni pentru evaluarea eventualelor oferte, termenul asumat de administrația locală fiind 31 decembrie 2022.

Asta în condițiile în care lucrările solicitate ar trebui finalizate în cel mult o lună, fiind precedate de cel mult 12 zile de pregătiri.

O istorie din 2020

Contractul pentru proiectarea și execuția noului parc Tilișca pe o suprafață de 6,2 ha (al doilea parc, ca mărime, al Sibiului după Sub Arini) a fost semnat în 26 octombrie 2020, pentru suma de 13 milioane de lei, cu o asociere condusă de Total NSA Ag Construct. Proiectarea ar fi trebuit să dureze trei luni, dar a ajuns să se întindă pe parcursul a opt luni, Primăria explicând faptul că a fost nevoie de modificări.

Într-un final, Primăria Sibiu a anunțat că a emis ordinul de începere a lucrărilor în iulie 2021, termenul contractual de execuție fiind de 15 luni (în care nu intră lunile de iarnă), pe plăcuța de șantier fiind asumată luna noiembrie 2022 pentru finalizarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.

În a noua zi a lunii martie a acestui an, proiectantul Hentza Business a emis dispoziția de șantier cu numărul 2, în care se arăta că ”în timpul realizării excavațiilor în zona de nord-vest a parcului s-a produs ruperea taluzului provizoriu”. Au fost oprite lucrările pentru realizarea unui zid de sprijin și au fost dispuse noi foraje geotehnice, pe baza cărora proiectantul a dispus ”realizarea de excavații și umpluturi suplimentare ce nu au fost luate în considerare la realizarea proiectului tehnic”. Practic, este nevoie de ”îndulcirea pantei”, lucrări care fac acum obiectul licitației tocmai lansată de către Primăria Sibiu.

Conform caietului de sarcini, în primele cinci zile de la semnarea contractului pentru execuția lucrărilor suplimentare Primăria Sibiu se angajează să emită ordinul de începere a lucrărilor, perioadă în care și constructorul trebuie să elaboreze graficul de execuție. În următoarele două zile constructorul trebuie să mobilizeze resursele tehnice necesare, după care să se apuce de lucru. ”Durata totală de execuție efectivă a lucrărilor nu trebuie să depășească o lună de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, se mai arată în caietul de sarcini elaborat de Primăria Sibiu.

Citește și Se scumpește al doilea cel mai mare parc al Sibiului. Cu patru milioane de lei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cat ramane din 6,2 ha ?

Acum 1 an

wow, ce pompos suna, al doilea parc ca marime din Sibiu. Rezulta ca in afara de sub Arini nu mai avem decat petice insignifiante de spatiu verde. La cum arata acum santierul - taluzul imens in lucru, cred ca din cele 6,2 ha prevazute initial, au sa ramana doar jumatate.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Din nou bataie de joc din partea primariei lui fodor! 6 luni de zile ca sa evaluezi niste oferte pentru un perete de sprijin???? Zici ca evalueza oferte pentru un lot de autostrada! Nici macar nu mai trebuia facuta alta licitatie , erau lucrari sumplimentare ce trebuiau facute de actualul constructor.
Raspunde

Mister

Acum 1 an

Oare de ce nu au pus numele Poiana...asa aveam 2 parcuri emblematice tilisca si Poiana.....sa fim mandri de ei.... ca de primarie.numai spunem nimic...facem sa se vada...adica nu conteaza ce iese bine ca s-a terminat..... GHINION
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

MEGA INCOMPETENTI la primaria Sibiu...in frunte cu "d-na Fodor" si "sefii" de la directia tehnica!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus