Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Principalele concluzii ale întâlnirii lui Adrian Bibu cu sibienii din Valea Aurie. Plus o premieră: Discuții despre parcarea cu plată în tot Sibiul

Principalele concluzii ale întâlnirii lui Adrian Bibu cu sibienii din Valea Aurie. Plus o premieră: Discuții despre parcarea cu plată în tot Sibiul

Administratorul public al județului, Adrian Bibu, a organizat marți seara o întâlnire cu sibienii care locuiesc în Valea Aurie, cu scopul declarat de a le asculta problemele cu care confruntă. Oficial, aceste întâlniri au rolul de a afla ce nemulțumiri și probleme au sibienii. Neoficial, în calitate de viitor candidat liberal, Adrian Bibu împarte inclusiv pliante cu realizările lui din ultimii ani. În ambele cazuri, la întâlniri vin sibieni obișnuiți care chiar au supărări reale.

Discuțiile de marți seara s-au desfășurat inițial în vecinătatea parcării de la intrarea secundară în Zoo Sibiu și au atras câteva zeci de sibieni, în total.

Una dintre cele mai des întâlnite nemulțumiri este cea legată de lipsa de activitate în zonă a Poliției Locale. Un locatar a venit să spună că platforma de gunoi de lângă scara blocului unde locuiește este plină de deșeuri aruncate pe jos, majoritatea provenind de la aprovizionarea magazinului Profi din cartier.

”Am făcut, fără exagerare, aproape 200 de sesizări la primărie prin City App. Am toate dovezile și fotografiile. Am chemat Poliția Locală de nici nu mai știu câte ori. Nu au dat niciodată nicio amendă. De fiecare primesc același răspuns: Că nu au putut identifica autorul. Deși scrie pe ele, sunt camere de filmat, pot să vină să vadă... Dacă așa stă treaba, vin eu și vă întreb: Cum l-au identificat pe cel care a murdărit statuia lui Brukenthal din Piața Mare?”, a spus bărbatul nemulțumit.

”Poliția Locală vine în cartier doar ca să stea la umbră, aici pe vale, cu ușile deschise la mașină că le e cald”, completează un alt bărbat.

Căpușe în iarbă și trafic între blocuri

Fiind un cartier cu multe spații verzi, locuitorii din Valea Aurie spun că au o problemă cu căpușele, în ciuda tratamentelor făcute de primărie pentru combaterea lor. Ori se fac prea rar, ori nu se fac eficient, cert este că cine locuiește în zonă a văzut anul acesta multe căpușe.

”Zilnic sunt copii care se joacă afară și când vin acasă au căpușe pe ei”, spune un sibian. ”Eu când merg cu cățelul la veterinar de fiecare dată îi găsește căpușe. Mă întreabă veterinarul în ce zonă stau? Când îi spun că în Valea Aurie zice că e plin de căpușe pe aici”, completează un alt locatar.

Traficul în zonă și aglomerarea au fost alte teme de discuție ridicate de sibieni. Spre exemplu, un bărbat a vrut să știe care mai este stadiul centurii ocolitoare sud. Adrian Bibu i-a răspuns că proiectarea se apropie de finalizare și că, mai nou, prevede un nod rutier în zona Cîmpșor, pentru a facilita accesul către și dinspre viitorul centru de agrement pe care Primăria Sibiu îl are în plan. Strada Islazului cu sens unic, este o altă propunere cetățenească.

Parcări cu plată în tot Sibiul

Mulți sibieni s-au plâns și de lipsa locurilor de parcare. ”Sunt vecini care au câte două, sau trei mașini, de unde să fie atâtea locuri pentru toate mașinile?”, spune un bărbat. ”Eu am un vecin care are mașina lui, una pentru soție și parchează acasă și mașina de serviciu. Clar că nu e loc”, completează alt sibian.

Cu această ocazie, Adrian Bibu i-a întrebat pe sibieni ce părere au despre posibilitatea introducerii parcării cu plată în tot Sibiu. Primăria să ofere cetățenilor un fel de abonament anual, și astfel cine vrea să aibă loc de parcare să plătească pentru el. În principiu, ideea nu a fost primită cu opoziție. Dimpotrivă. Însă oamenii cer ca ea să fie aplicată cu atenție. ”Ce facem cu cei care nu vor plăti parcare? Îi dăm afară din oraș, le ridicăm mașina? Sau, bine, nu plătește, dar unde să o ducă, au vreo alternativă? Că pe urmă o urcă pe trotuar sau pe spațiul verde și ce-am rezolvat?!”, se întreabă un sibian.

”În majoritatea cartierelor problemele oamenilor sunt cam aceleași. Sibienii au nemulțumiri legate de platformele pentru deșeuri, cu Poliția Locală, de întreținerea spațiilor verzi și de parcări. Referitor la partea aceasta cu parcările, eu asta și vreau să aflu pentru că de la început am susținut ideea aceasta: Ce opinie au sibienii despre introducerea parcărilor cu plată? Scopul este ca fiecare om să aibă propria lui parcare și văd că există deschidere în acest sens. Poate că asta va însemna că nu vor mai avea un alt treilea loc de parcare. Rămâne de văzut. Am avut o discuție pe această temă și cu domnul Bolojan. Dumnealui mi-a spus că dat parcările din cartiere asociațiilor de proprietari și de acolo le-au împărțit locatarilor pe fiecare scară. Rămâne de văzut dacă aceasta ar putea fi o soluție la Sibiu, deocamdată doar ridicăm problema și vedem ce părere au sibienii”, a declarat, la finalul discuțiilor, Adrian Bibu.

Moment de scandal

În ansamblul lor, discuțiile s-au desfășurat într-un cadru civilizat, sibienii înscriindu-se să ia cuvântul și așteptând răbdători să primească un răspuns. Cu o excepție. Întâlnirea a fost întreruptă brusc de omul de afaceri Cristian Marinescu, viitor candidat din partea Partidului Ecologist. Însoțit de o persoană care filma live pentru rețelele sociale a intervenit în discuții fără să țină cont de ceilalți oameni prezenți, repetând în principiu aceleași întrebări. Uneori nici nu a așteptat un răspuns complet. Cristian Marinescu i-a reproșat lui Adrian Bibu, printre altele, calitatea mâncării la Spitalul Județean. Un alt cameraman care filma pentru rețelele sociale a intervenit agresiv de câteva ori întrebând unde sunt bodyguarzii și cu cât au fost plătiți oamenii prezenți de față. După lungi insistențe, aceștia au plecat cu concluzia lui Cristian Marinescu: ”Cu noi e Dumnezeu, colegii de partid și facebook-ul! Facebook-ul și instagramul!”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

25 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gușterițanca resemnată

Acum 1 an

Vrem nu vrem, Bibu va fi viitorul primar al tinutului săsesc mândru si binecuvântat de Dumnezeu! Altu mai bun nu exista !
Raspunde

V

Acum 1 an

Bun bancul.

Raspunde

Adina

Acum 1 an

Locuiesc in Valea Aurie si nu sunt de acord cu taxa pe parcare! Nu e destul ca in centru nu mai poti parca fara sa platesti? Acum vor sa ne puna taxa si pe parcarile dintre blocuri? In loc sa puneti taxe de ce nu va ganditi la o metoda constructiva (nu distructiva) de a rezolva situatia. De exemplu sa se creeze mai multe locuri de parcare.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

De exemplu , ce ar fi sa defrisam vreo 2-3 hectare din parcul Sub Arini ca sa facem parcari unde sa parcheze toti smecherii cu 3-4 masini/apartament! E bine asa? Solutia cu abonamentul este buna: platesti o suma anuala si ai un loc de parcare asigurat. Daca il gasesti ocupat , chemi frumos masina de ridicat . Valabil doar pentru o masina/apartament . Daca ai mai multe e problema ta unde le parchezi . Si ar merge si niste impozite mai mari pentru a 2 masina , si mai mari pentru a 3 a si tot asa. Poate asa mai scapam de rablele care impanzesc strazile si parvarile din Sibiu. Multe ocupa locurile de parcare degeaba , nemiscate de ani de zile.
Raspunde

A.M.

Acum 1 an

Ce atitudine si gandire de dictator comunist are Kokos! Sa impuna oamenilor ce si cate masini sa cumpere, cum si cu ce sa se deplaseze, etc. etc. Mai au tupeul si ca faca valuri cu prostiile debitate. In loc sa rezolve cauza problemei - lipsa locurilor de parcare - si sa solicite parcari supraetajate in tot orasul si interzicerea apobarii constructiilor de locuinte fara locuri de parcare asigurate, apologetii progresismului vin cu propuneri aiuritor de imbecile. Mare este gradina Domnului...
Raspunde

Marcel

Acum 1 an

Pentru cei care au o singură mașină abonament gratuit! Pentru a doua,a treia să plătească 500 de lei pe lună!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Ce gluma buna – bibu si rezolvarea problemelor, el coada de topor a fdgr-ului. S-au adunat niste habarnisti sa discute ei parcarea cu plata in tot orasul. Ca si cand asta ar rezolva si inmulti locurile de parcare. Tov. bibu orasul si strazile nu apartin primariei si CL Sibiu, apartin cetatenilor! Daca veti cheltui bani (NU din banii sibienilor) pentru parcari - atunci sa cereti bani ! Daca vreti sa-i convingeti pe cei ce au curte sa-si parcheze masina in curte, dati-le un bonus , o reducere din impozitul anual, pentru a nu ocupa spatiul public. Vizitati strazile in cauza de 3x pe an sa zicem. Daca de cel putin 2x masina nu e parcata afara pe spatiu public le dati reducerea. Apropo, ati reglementat locurile REZERVATE ABUZIV de institutiile publice locale ? cele care conform marcajelor si semnelor rutiere ocupa parcarile ilegal 24 din24 inclisiv in weekend, cand ar trebui sa fie maxim de luni pana vineri 07-07.00 ???
Raspunde

V

Acum 1 an

In Bv toate locurile de parcare sunt cu abonament si e ok. Cat despre stimularea acelora care parcheaza pe strada si nu in curte nu sunt de acord. Tine de civilizatie si bun simt lucruri ce nu se cumpara cu bani. Amenzi, da!
Raspunde

Eu și ce

Acum 1 an

Glumești. În Brașov preturile la un loc de parcare este de la 600 lei și este cică garantat doar noaptea doar ca noaptea dacă a parcat cineva pe locul tău de parcare nu ai ce sa ii faci. Cred ca nu ai mașină de comentezi și vi și cu astfel de minciuni. Gândire huseroida.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Ha! Ha! Bonus pentru cei care isi parcheaza masina in curte???? Pe bune??? Ba mai bine amenzi pentru cei care au curte si parcheaza pe domeniul public!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Tu nu intelegi ceva esential. Tu ai impresia ca daca ceva e contra cost ai servicii mai bune dar nu o sa ai nimic in plus din contra. Tu iti permiți sa zicem 600 lei abonament dar sa stii ca sunt posesori de auto pensionari , care o data pe an ar trebui sa dea o treime din pensie pe un loc de parcare pentru care primaria nu a făcut absolut nimic. O sa zici sa renunte la masina daca nu-si permite, nu? Sa renunte apoi si la căldură si medicamente ? Ca asta e capitalismul.
Raspunde

DB

Acum 1 an

A se vedea ştirea de azi despre abonamentele pe parcarile din BV care au ajuns pe unele strazi in urma licitatiei la 6500 lei /an/ loc de la 144lei/an/loc. Iniţiativa asta, venită la "cererea publicului" de taxare a parcarii e un pretext, un cal troian, pentru ca noul edil să ne ia pielea cu consimţământ. Să revină cu ideea asta după ce rezolva problema salubrităţii care pedepseste aprioric cetăţeanul socotindu-l de la bun început un rău utilizator al pubelelor. Bibu a votat cu 2 mâini anul trecut majorarea tarifelor la salubritate şi noul regulament, iar acum aruncă praf în ochi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tot sibian. Realist

Acum 1 an

Oamenii care si-au vazut de treaba au pensie sa supravieruiasca. Cei care n-au inteles ca si pentru “capitalism” iti trebuie carte si seriozitate sunt cei care n-si mai permit masina la pensie. Tren, autobuz, masina in curte. Dar romanul isi parcheaza masina sub geam blocului daca poate iar in curte si-a facut casoaie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sandokan

Acum 1 an

Pentru pensionari se poate face un abonament de valoare mai mica. Iar aberatia ta cu "bonusul" pt cei care-si parcheaza masina in curte arata mentalitatea pe care o au multi romani, cum ca ar trebui recompensati pt. ca fac un lucru de bun simt. Masina se parcheaza in curte din respect pt. ceilalti "fraieri" care circula pe trotuar sau pe prima banda. Iar pentru cei care nu stiu ce-i ala "respect" si "bun simt", se invata "fortat", prin amenzi (ca peste tot). Solutia pt parcari e cea care s-a aplicat prin toate orasele civilizate: parcari private (sau nu) la intrarile in oras si in zonele din proximitate (500m-1km). Iti parchezi masina, iei trotineta, bicicleta, autobuzul si te duci acasa. Dar daca stam prost cu bunul simt, stam foarte bine cu fudulia si pt. multi e inacceptabil sa n-aiba masina "la scara". Rade lumea de ei, le cad "epoletii".
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sdfg

Acum 1 an

strazile si parcarile apartin orasului, sunt facute din bani publici dar asta nu inseamna ca tu cap de tabla poti sa ai 10 masini sa ocupi 10 locuri de parcare si altul cu o masina pe famile sa nu aiba loc unde sa o tina... gandirea ta este din strafundul oragnismului tau sau de unde provine? in primul rand ar trebui toate locurile de parcare din Sibiu realizate de primarie sa fie cu plata. apoi pentru cei de la vechile blocuri comuniste sa li se dea posibilitatea sa faca abonament anual, locul de parcare sa fie rezervat de la ora 18 sau 20 pana dimineata la ora 6 sa zicem (in acest intervat daca cineva iti ocupa locul chemi ridicarile si sa o poata ridica si sa o duca la sediu de unde respectivul proprietar sa o recupereze contra cost). sa fie maxim 1 loc de parcare de apartament si in fiecare cartier sa se faca cate o parcare supraetajata cu suficiente locuri de parcare iar daca ai mai mult de 1 masina de apartament o duci pe a doua acolo si sa platesti abonament sau parcare cu ziua sau cu ora. asa este in tarile civilizate. apoi in zona de case unde exista locuri de parcare facuta de primarie, asa fie cu plata si daca locuitorii de acolo le ocupa fara sa plateasca amenda ca lenesii de la case le lasa numai pe aceste locuri de parcare. in plus toate masinile parcate pe trotuare sau pe strazi cu latime mai mica de 6m sa fie ridicate/amendate pentru ca daca va fi cate o parcare mare in fiecare cartier nu ai justificare sa opresti pe strada (mai mult de 5 minute sa zicem).
Raspunde

Gogu

Acum 1 an

PER, acest AUR de tablă
Raspunde

Tedu

Acum 1 an

Hop și gibonul de Marinescu sa se bage în seama
Raspunde

No Name

Acum 1 an

Nu discutam de 2/3/n masini la un apartament! Presupunem ca avem cate o masina la fiecare apartament. O scara de bloc are aprox 20 de apartamente. Parcarile de cartier la ora actuala deservesc sa zicem un minim de 6 scari de bloc. Daca vorbim de blocuri cu 10 etaje avem cu mult mai multe apartamente. Cate parcari de cartier din Sibiul asta au fost proiectate sa asigure minim 120 locuri de parcare? Cand isi vor da seama ca si daca ar fi o masina la cate un apartament in orasul asta, nu sunt locuri de parcare!
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Cred ca marinescu asta a luat lectii de comportament de la georgel simion peluzarul !
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 1 an

Articolul ar trebui sa poarte litera (P) pentru ca asta este, publicitate probabil platita. Eu nu vad pe locuitorii din Valea aurie ci doar cativa omuleti nimeriti pe acolo. Iar subiectele discutate sunt doar praf in ochi...circ si paine...circ si paine
Raspunde

@Tot sibian. Realist

Acum 1 an

daca toti mancam cartea si eram educati si aveam salarii mari, implicit pensii mari, cine-ti mai facea instalatiile de apa, de curent, tamplarie etc? daca toti aveam carte. Si oamenii fara studii superioare au dreptul la o viata/pensie decenta.
Raspunde

Liniste

Acum 1 an

Era vb de educatia de a-ti lua cate masini iti permiti, de a parca in curte, etc. pensionari traiesc decent la bloc si multi renunta la masina ssu au una mica cand isi pierd mobilitatea. Problema e cu batranii needucati care inca vor sa “dovedeadca” viata si vietii ca fac ce vor. Batrani cu masini sevond galagiosi si nemultumiti peunde merg
Raspunde

Justin

Acum 1 an

E o discutie inutila asta cu locurile de parcare .in curand vor fi goale cam toate pt ca pt cine nu e informat petrolul e pe sfarsite pe terra .o sa si le duca toti in turnisor la dezmembrari .trotinete incap cate vrei in parcari ca de tesla nu are mai nimeni bani .
Raspunde

Ela Popescu

Acum 1 an

O mare parte dintre masinile parcate "intre blocuri" platesc taxe in alta localitate. De ce se taie copacii, de ce se distruge zona verde ca sa faca loc pentru parcari ? In Valea Aurie exista padurea aproape. In Terezian au "cosmetizat" spatiul prin distrugerea zonei verzi, au taiat tufe, copaci, flori ca sa faca mai multe locuri de parcare. Nu știu de ce au stricat si parcul de langa str. Lunga ? Au taiat si aici copaci, au "trasat" aleile pe unde te poti plimba cu camionul. Au rupt gardul de protectie catre str. Lunga (care oprea copiii din locul de joaca sa ajunga in drum). De cateva luni "se lucreaza" dar nu se intrevede nici un final. Iar rezultatul este un "parc cimentat", fara umbra unde nu știu cine mai intra vara ! Prin cartierul Terezian nu mai ai pe unde circula din motive de soare. Pe taietorii de copaci de la primarie cine ii opreste ? In ritmul acesta in curand in oras vom avea cu 10 grade in plus fata de zonele din jurul Sibiului.
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Chestia cu taiatul copacilor e inceputa de pe vremea fostului primar. Amintiti-va de castanii de pe Calea Dumbravii, ca sa dau numai un exemplu elocvent. Si s-a continuat macelul prin urmasii de la primarie. Nu sunt simpatice parcarile cu dale care iti rup picioarele ca sa creasca iarba (ecologic, nu ?) ? Au fost plantati cam aiurea niste mini-copaci ca sa se arate grija fata de aerul respirat de sibieni ( Vezi M. Viteazul). Simulam grija fata de oameni si natura. Atat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus