Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Decizie istorică în SUA: Curtea Supremă revocă protejarea dreptului femeilor la avort

Decizie istorică în SUA: Curtea Supremă revocă protejarea dreptului femeilor la avort

Curtea Supremă a Statelor Unite, cu majoritate conservatoare, a luat vineri decizia istorică de a anula jurisprudenţa stabilită prin cazul emblematic 'Roe v. Wade' din 1973, care garanta dreptul femeilor la avort şi legaliza la nivel naţional întreruperile de sarcină, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Decizia de vineri nu scoate în afara legii avorturile, dar trimite Statele Unite în situaţia în care se aflau înainte de 'Roe v. Wade', când fiecare stat al federaţiei era liber să le autorizeze sau nu.

Cu o majoritate de 6 la 3, Curtea Supremă a menţinut o lege din Mississippi, sprijinită de republicani, care interzice avortul după 15 săptămâni de sarcină.

Judecătorii au stabilit că decizia din cazul Roe v. Wade (care permitea avortul înainte ca fătul să fie viabil în afara uterului, adică între săptămâna a 24-a şi a 28-a de sarcină) a fost greşită întrucât Constituţia SUA nu face nicio menţiune specifică la dreptul la avort.

Hotărârea Curţii Supreme acordă o victorie foarte importantă republicanilor şi dreptei conservatoare care doresc să limiteze sau să interzică procedura de întrerupere de sarcină.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alex

Acum 1 lună

Au ajuns la vorba lui Ceaușescu.
Raspunde

???

Acum 1 lună

Ce avort la 28 de săptămâni de sarcină? Adică la aproape 7 luni? O multi de copii s-au născut la 7 luni, Ce avort e ăla lla 6 luni? Americanii sunt duși cu pluta ..
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Barbarii de tirani romani l-au condamnat la moarte pe Ceausescu deoarece interzicea avortul pana la 4 copii la care le asigura gratuit studii, loc de munca, casa, etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus