Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

După investiții de șase milioane de euro, ”se va analiza” varianta unui studiu de trafic pentru fluidizarea Căii Cisnădiei

După investiții de șase milioane de euro, ”se va analiza” varianta unui studiu de trafic pentru fluidizarea Căii Cisnădiei

Consilierul local Ioan Plesciuc a cerut conducerii Primăriei Sibiu întocmirea unui studiu de trafic care să ducă la fluidizarea circulației pe Calea Cisnădiei pe tronsonul de la intrarea în oraș. Adică zona în care, alături de drumul din cartierul Arhitecților, a beneficiat de investiții de șase milioane de euro în ultimii doi ani tocmai pentru fluidizarea circulației.

Ioan Plesciuc (USR) a intervenit la finalul ședinței Consiliului Local Sibiu de joi după-amiaza pentru a arăta că, din punctul lui de vedere, se cere ”o reglare fină a circulației” pe porțiunea de la intrarea în oraș dinspre cartierul Arhitecților și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Rahovei. 

Acest tronson a fost redeschis circulației în toamna lui 2020, după lucrări de un milion de euro pentru lărgirea la trei benzi în scopul fluidizării circulației generată înspre și dinspre cartierul Arhitecților din Cisnădie. Cartier în dreptul căruia drumul județean 106C a beneficiat de asemenea de investiții de peste cinci milioane de euro, realizate de Consiliul Județean Sibiu, tot cu scopul fluidizării traficului.

Aceste investiții au generat congestionarea traficului pe tronsonul modernizat de Primăria Sibiu în 2020, a apreciat consilierul local Ioan Plesciuc. ”Toată lumea se aștepta la o îmbunătățire substanțială a traficului în zonă, dar se observă că problemele s-au acumulat pe tronsonul din Sibiu al străzii, pe tronsonul dintre Valea Săpunului și strada Rahovei. Și asta pentru că este un tronson cu mai multe intersecții și alte puncte de oprire a circulației, care fac ca aici să fie locul unde se formează cozi în trafic, cu nervozitate pentru șoferi, pericol pentru pietoni și poluare pentru oamenii care locuiesc în zonă. Avem trei treceri de pietoni nesincronizate pe o distanță de sub 200 metri, avem cinci intersecții cu străzi laterale, permisiuni de viraje la stânga sau la dreapta care încurcă în orele cu cea mai mare densitate de mașini pe carosabil”, a spus Plesciuc.

El a arătat că a monitorizat traficul din zonă în speranța identificării unor soluții de îmbunătățire a circulației. ”Dar constatăm că situația e mult mai complexă și o propunere care are efect pozitiv într-un punct generează efecte negative în alte puncte. De aceea vă rugăm doamna primar să comandați un studiu de trafic pentru acest tronson de stradă, cu intrările și ieșirile existente, care să aibă drept scop identificarea modificărilor necesare în reglementarea circulației astfel încât să se optimizeze fluența la orele de vârf”, s-a adresat Ioan Plesciuc executivului local.

”Da, se va analiza”, a răspuns primarul Astrid Fodor.

Citește și FOTO și VIDEO S-a redeschis circulația pe Calea Cisnădiei

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

S

Acum 1 lună

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Raspunde

X

Acum 1 lună

Solutia e simpla. Expropiere, bagat buldozerul, ras ce trebuie, facut loc pentru sosea cu 4 - 6 cate benzi sunt necesare, facut si pasaje supra sau sub - terane, Japonia ce mai.
Raspunde

Robu Tāmplaru Adrian

Acum 1 lună

Bunā treabā.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA AHA (subscriu la reactia de mai sus) Va scutesc eu de studiu care va mai costa cateva sute de mii de euro sau milioane: trebuie realizata centura sud! Cu placere!
Raspunde

Raluca

Acum 1 lună

Plesciuc plecand de la firma lui de imobiliare de pe Iorga spre zona de case de vacante din Cisnadie il deranjeaza traficul din zona Arhitectilor- Ciresica. Apropo- pe agentia lui imobiliara Edilcon sunt anunturi imobiliare pe Calea Cisnadiei si in Cisnadie, ca doar nu credeti ca vede alt interes decat cel personal.
Raspunde

EU

Acum 1 lună

Pana nu se amenajeaza drumul spre Dedeman,paralel cu DJ 106C, traficul nu se va desongestiona. Dupa cum se construieste in zona Sevis, in urmatorii 2 ani traficul spre Sibiu va fi blocat, fara a mai exista vreo solutie.P
Raspunde

Jiji Berbecalii

Acum 1 lună

Toate studiile facute baga bani frumosi in buzunarul unor persoane foarte usor!
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 lună

Se va face un studiu. Pentru asa ceva sunteti buni dar de vazut ceva in gloriosul vostru mandat nimic. Trebuie sa facem si noi un studiu in 2024 cu cine votam.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus